Viitoarea generație Toyota Prius va fi lansată în 2022 și va păstra propulsia hibridă

de Tiberiu Safta
Marti, 07.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conform informațiilor oferite de un angajat important al constructorului japonez, cea de-a cincea generație Toyota Prius va fi dezvăluită în 2022. Mașina va păstra propulsorul hibrid, iar după lansare vor apărea și alte versiuni ale agregatului.

A cincea generație a lui Toyota Prius va fi prezentată oficial anul viitor. Deși Toyota nu a confirmat acest lucru, un angajat de rang înalt din cadrul companiei a spus că noul Prius va fi lansat la finalul lui 2022. El a mai precizat că mașina va păstra în continuare sistemul de propulsie hibrid convențional.

Publicația britanică Autocar a precizat că noul Prius va avea la bază platforma E3, destinată special pentru piața din Europa. Platforma viitorului Prius împărtășește mai multe componente cu arhitectura GA-C utilizată la modelele Corolla și CH-R, precum și cu arhitectura bZ destinată modelelor electrice. Deși mai mulți producători deja lansează modele complet electrice, noul Prius va fi în continuare un model hibrid convențional. Adică, va avea în continuare un motor termic, ca fiecare generație de până acum. Abia în 2030 va intra în vigoare interzicerea vânzării de mașini cu motoare convenționale, care include și hibridele.

De la introducerea sa în 1997 și până în prezent, o nouă generație a lui Prius a fost lansat la fiecare 6 ani.

Actuala generație este comercializată din 2016, ceea ce face ca viitoarea iterație să fie prezentată la termenul obișnuit. Noul Prius va avea ca noutate o baterie special făcută din ceea ce Toyota numește hidrat cu nichel bipolar. Această tehnologie este deja prezentă pe modelul Aqua, vândut exclusiv în Japonia. Noua tehnologie promite eficiență mai ridicată a sistemului hibrid, precum și o putere mai mare. Pe parcurs, aceste baterii se vor regăsi și pe gama de modele electrice și hibride Toyota.

Nu există alte informații oficiale cu privire la motorizări, însă este de așteptat ca motorul termic să fie o versiune nouă a agregatului de 1.8 litri. Este posibil ca în 2025 să fie introdusă și o versiune plug-in hybrid pe bază de hidrogen. Această configurație se află în stadiul experimental.

Odată cu lansarea noului Prius, Toyota se va baza în continuare pe tehnologia hibridă în viitorul apropiat și reprezintă o alternativă la mașinile electrice, PHEV-uri sau chiar cele cu pilă de combustie.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru