Viitoarea generație Volkswagen Golf va avea și versiune break: Golf Variant va fi asamblat la uzina din Wolfsburg

de Cornel Șocariciu
Joi, 26.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Volkswagen au anunțat că noua generație Volkswagen Golf va fi disponibilă și într-o versiune de caroserie break, infirmând astfel zvonurile apărute în urmă cu un an.

Volkswagen face ultimele pregătiri pentru lansarea noii generații Golf. Modelul va fi expus în premieră în această toamnă, urmând ca vânzările să debuteze până la finalul anului curent.

Un raport publicat în urmă cu un an menționa eliminarea versiunii break din gama Golf odată cu lansarea noii generații. Acum, oficialii producătorului german au infirmat zvonul și au precizat că noul Golf va fi disponibil și în versiune de caroserie break.

Actuala generație Golf Variant (foto) este asamblată la uzina din Zwickau, însă viitorul break de clasă compactă va fi produs la fabrica Volkswagen din Wolfsburg alături de varianta hatchback.

Pe lista noutăților se află și o variantă plug-in hybrid în două versiuni de putere. Vârful de gamă va oferi 245 de cai putere și va fi comercializat sub denumirea de GTE, în timp ce varianta de bază va fi disponibilă cu 204 cai putere.

Fanii Hot Hatch-urilor nu au fost uitați de producătorul german. Un prototip al viitorului Golf GTI a fost surprins în timpul testelor desfășurate pe circuitul de la Nurburgring.

Conform primelor informații, Hot Hatch-ul va fi echipat cu motorul turbo de 2.0 litri. Unitatea ar urma să ofere peste 250 CP, în timp ce versiunea GTI TCR ar urma să dezvolte aproximativ 290 CP.

Comentarii (6)

  • E o veste bună în suvomania isterică actuală.
    Să sperâm -- for the sake of diversity... & utility -- că nu vor rade nici versiunea 4x4 Alltrack, așa cum s-a întîmplat nu demult în SUA (decizie logică totuși din pdv comercial, chiar dacă era produs relativ ieftin la Puebla-Mexic.)
    Zic asta fiindc-am birjărit nu demult un Mk7 Alltrack -- inclusiv pe drumuri nasoale -- și s-a comportat impecabil.

    Variant-ul stă și mai bine ca hatch-ul la raportul gabarit / spațiu interior și, de când cu rezolvarea fostelor hibe de fiabilitate (lanțul... slăbiciunii distribuției sau DSG-urile *uscate* nașparlii) mașina e foarte OK, perfect mulată pe nevoile (vest)europeanului *standard*.

    Va rămâne deci sigur nr.1 (european cel puțin, că-n rest Corolla rules... din motive prea multe și discutabile ca să nu fiu offtopic)
    22 1
  • andrei
    pai dsg-urile inca sunt si cu ambreiaje uscate. cele pe benzina, cu tractiune normala, sunt cu dsg cu ambreiaje uscate (motoarele de pana 1.5, de 2litri nu stiu). alea cu 4motion sunt cu ambreiaje umede. puteau si ei sa le puna pe toate asa.
    iar problemele la cele uscate apar doar in medii gen traficul din bucuresti. care nu se mai poate numi trafic, ci cocina.
    10 2
  • @andrei -- N-am zis că n-ar mai fi utilizate şi DSG-uri "uscate" (twin dry clutch), doar că le-au optimizat pe toate în detaliu.
    Clar şi că nu toate c.v-urile VW auto cu dublu ambreiaj uscat au fost afectate, procentul statistic fiind de la 6% (VW Magotan=Passatul chinezesc) spre 4% altele, deci 1 din 16 spre 1 din 25.
    Destul cât să le şifoneze imaginea totuşi.
    P.S. Aici:
    https://www.ecufiles.com/gearbox-list-vw/
    ...ai lista completă cu cele 146 tipuri de cutii de viteze VW (era să zic "speed-boxes" :-) ca p-un site de reparatori c.v. străini de orice) -- fiindcă nu-i nici timp, nici spaţiu pt dezvoltat subiectul DSG, offtopic oricum.
    15 0
  • Pai si actuala generatie are varianta break...
    1 8
  • Ma bucur ca au informat zvonistica penibila. E loc pentru masina asta in varianta break si sincer, eu cand am auzit ca nu-l mai produc, am ramas f mirat. Mai ales cand m-am gandit la nemtii-cei-iubitori-de-break-uri.

    Vesti bune asadar.

    Dar a-l prezinte odata, ca deja e penibila toata situatia cu amanarile peste amanari. Trebuia sa fie prezentat la Frankfurt. Acum iar au amanat-o?...
    7 2
  • andrei
    nu. au anuntat din timp ca nu il vor prezenta la frankfurt ca sa nu intre peste id3. au zis ca il vor prezenta intr-un eveniment dedicat, in germania, undeva in octombrie. dar nu au amanat-o recent, ce zic eu au anuntat de pe la inceputul lui august.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru