Viitoarele generații Porsche 718 Cayman și 718 Boxster vor avea versiuni electrice: până la 400 CP și versiuni cu roți motrice spate sau tracțiune integrală

de Cornel Șocariciu
Sambata, 09.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noile generații Porsche 718 Cayman și 718 Boxster vor avea versiuni electrice. Conform unor surse apropiate companiei, cele două modele vor putea fi echipate cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, iar puterea totală oferită ar urma să ajungă la 400 de cai.

În cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, Porsche a prezentat modelul Taycan, primul model electric dezvoltat până acum de constructorul german. La scurt timp de la prezentarea acestuia, oficialii Porsche au declarat că pregătesc și alte modele electrice.

Potrivit reprezentanților companiei, gama de modele 718 Cayman/718 Boxster are cele mai mari șanse să primească astfel de versiuni electrice.

Acum, surse apropiate companiei oferă o serie de informații cu privire la sistemul de propulsie electric pregătit de nemți. Conform rapoartelor, viitoarele 718 Cayman și 718 Boxster vor fi disponibile atât în versiuni cu roți motrice spate și un singur motor electric, cât și în variante cu tracțiune integrală și două motare electrice, câte unul pe fiecare punte.

Vâarful de gamă ar urma să ofere până la 400 de cai putere, iar prezentarea este programată în 2022. Debutul comercial anunțat în același raport va avea loc în 2023.

Totodată, sursele menționează că noile generații 718 Cayman și 718 Boxster vor împărți platforma cu Audi TTE, semn că reprezentanții producătorului din Ingolstadt nu au renunțat la ideea unei sportive de mici dimensiuni.

Pentru dezvoltarea arhitecturii, inginerii din cadrul Porsche vor lucra împreună cu specialiștii de la Rimac, croații care au lansat până în acest moment două hypercar-uri electrice.

Via | CAR

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru