Viitoarele modele electrice BMW Neue Klasse vor fi construite în Ungaria și Mexic

de Tiberiu Safta
Luni, 06.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunțat oficial că viitoarele modele electrice din seria Neue Klasse vor fi construite în Ungaria și Mexic, din 2025. Totodată, bavarezii anunță și o investiție semnificativă pentru extinderea uzinei din statul nord-american.

Constructorul bavarez se pregătește să pășească în epoca electrică odată cu lansarea viitoarei serii de modele cu zero emisii Neue Klasse. Primul model va fi lansat oficial în 2025, iar noua serie va fi produsă la uzinele germanilor din două țări: Ungaria și Mexic.

Astfel, uzina de la Debrecen va produce primul model electric nou începând de la mijlocul deceniului. Însă, din 2027, modelele Neue Klasse vor fi produse și în Mexic, la uzina din San Luis Potosi. Aceasta din urmă va beneficia de investiții în valoare de 800 de milioane de euro din partea constructorului bavarez pentru extinderea sa.

În urma investițiilor, uzina din statul nord-american va avea o suprafață de 85.000 de metri pătrați și va avea peste 500 de angajați, începând din aprilie.

Viitoarele modele BMW Neue Klasse vor avea la bază o platformă nouă, alături de acumulatori de generație nouă. Acestea vor conține celule din litiu-ion rotunde, care le vor înlocui pe cele prismatice din prezent.

Datorită acestui lucru, BMW spune că noile baterii vor avea o densitate a energiei mai mare cu 20%, alături de timpi de încărcare și autonomie mai mari cu 30% față de actualele baterii.

Mai mult, emisiile de dioxid de carbon rezultate din producția de baterii vor fi reduse cu 60%. Asta mulțumită utilizării unor resurse regenerabile și elemente noi precum nichel, cobalt și litiu.

BMW dorește ca jumătate din vânzările totale să fie reprezentate de mașini electrice până în 2030, la nivel global.

via BMW

Comentarii (3)

  • Nu cumpăra cocalarii bemveu făcut în Ungaria...
    3 1
  • Pai si cum ramane cu diesel si benzina?
    Ales care se mai produc special pentru romani inca 20-30 de ani???
    Ceva suna a minciuna, dar nu toti se trezesc:))
    Ma asteptam ca germanii sa fie iarasi speciali si sa se opuns electrificarii, ca nu merita masinile electrice, dupa cum au si mentionat si romanii i-au sustinut. Dar ei declara ceva si investesc in altceva, asta pana isi vand troacele diesel la saraci.
    1 1
  • Faptul ca BMW si nu doar ei produc si vor produce electrice nu înseamnă nimic diferit de ce ne-obsedații si ne-spălații pe creier spunem. Sa fie electrice si sa-si ia cine vrea… dar nu se vând ca-s neperformante versus nevoile zilnice, obișnuite, de deplasare si transport uzual… in afara de câțiva pasionați nu aud pe nimeni sa-și ia masina si sa-l intereseze accelerația pana la 100, in schimb culoarea este clar un motiv ;)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru