Viitoarele modele Toyota și Lexus vor avea comandă vocală bazată pe inteligență artificială

de Tiberiu Safta
Miercuri, 12.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Toyota a anunțat un nou parteneriat cu Google, prin care cele două companii vor dezvolta un nou sistem de comandă vocală. Acest sistem va funcționa fără să fie nevoie de conexiune la internet, iar tehnologia din spatele viitorului sistem se bazează pe inteligență artificială.

Viitoarele modele Toyota și Lexus vor primi un sistem de comandă vocală îmbunătățit și care promite să funcționeze mai eficient. Grupul japonez de automobile a încheiat un parteneriat cu Google pentru dezvoltarea noului sistem de recunoaștere vocală.

Tehnologia din spatele noului sistem va fi bazată pe sistemul de inteligență artificială Google Speech On-Device. În practică, asta înseamnă că sistemul de recunoaștere vocală va putea funcționa fără să fie nevoie de acces la internet. Cele mai multe sisteme de comandă vocală din prezent au nevoie de o conexiune bună la internet pentru a recunoaște corect comenzile șoferului și pentru a efectua schimbările necesare din mers.

Noul sistem de comandă vocală va debuta la modelele vândute în America de Nord, începând de anul viitor. Primele modele care vor beneficia de acest sistem vor fi: Toyota Corolla, Tundra, Sequoia și Lexus NX, RX și RZ. Ulterior, acest sistem va ajunge și în Europa până în 2025.

via Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru