Viitorul Mercedes-AMG E63 facelift va fi lansat la finalul lunii aprilie: nemții pregătesc modificări la nivelul suspensiei și îmbunătățiri de ordin estetic

de Cornel Șocariciu
Duminica, 05.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-AMG E63 facelift va fi prezentat pănă la finalul lunii august. Modelul de performanță va miza pe o serie de modificări estetice și va fi echipat cu o suspensie ceva mai confortabilă. Gama de motorizări nu va suferi transformări.

Mercedes-Benz Clasa E facelift (foto) a fost prezentat în urmă cu câteva săptămâni. Nemții au pregătit mici modificări de design, un interior plin cu tehnologii moderne și sisteme de asistență și motorizări mild-hybrid și plug-in hybrid.

Fanii versiunilor de performanță nu au motive de îngrijorare: AMG E63 facelift va fi prezentat până la finalul lunii aprilie.

La nivel estetic, nemții pregătesc o grilă frontală Panamericana, prize de aer mai mari, un splitter nou, un spoiler spate restilizat și un difuzor redesenat. La interior, versiunea de performanță va prelua elementele noi introduse pe Clasa E facelift, însă va plusa și cu o serie de accesorii sport.

Conform unor voci apropiate companiei, gama de motorizări a viitorului AMG E63 facelift nu va suferi transformări. Nemții nu vor introduce versiunile mild-hybrid echipate cu sistemul EQ Boost, iar motorul V8 de 4.0 litri va fi disponibil, la fel ca până acum, în variante de 571 CP și 612 CP.

În același timp, rapoartele apărute menționează o serie de îmbunătățiri la nivelul suspensiei.

Clienții s-au plâns de fermitatea trenului de rulare, motiv pentru care inginerii AMG vor veni cu o soluție orientată ceva mai mult către confort.

Via | Car&Driver

Comentarii (20)

  • Edikkk
    Acum cu dublu cai putere decât un autobuz !!

    Dacia 1300 pe care s-a clădit în parte România avea 54 cai putere, dar AMG care arde oxigen zeci de litri pe secundă, care îl fură de la gura copiilor noştri nu îi ajung dublu triplu ci DE PESTE 10 ORI MAI MULT !!

    Dă-l draq de oxigen, că şi aşa am tăiat pădurile (Europa în anul 0 era 90% păduri !! Azi 10% păduri!)
    nu numai că aruncăm carbonul din km din subteran de la dinozauri în atmosferă !
    dar pãpãm pe bandă rulantă din oxigenul care şi aşa nu îl mai producem ca înainte !

    Şi noi umanitatea proştii să stăm ADMIRATIV LA UN INSTRUMENT AL MORŢII ???
    Copiilor noştri şi planetei noastre ??

    Cât de tâmpiţi suntem ??!!

    Mda... extrem de tâmpiţi !

    " diesel deasupra tuturor " de tâmpiţi ce suntem.
    3 10
  • Doctorul de garda
    edikkule, fa-ne si fa-ti un bine si spanzura-te, ca consumi prea mult oxigen si moare planeta asta saraca. Si vad ca te chinui si tu mai copile.
    Dieselul, dintre toate tipurile de ICE, consuma cel mai putin oxigen. Poate ti s-a mai zis asta. Retine atunci.

    PS
    desi e carantina am pornit 3.0 TDI azi si l-am lasat asa juma de ora sa se unga motorul. Gandindu-ma la tine i-am mai dat asa cateva sprituri. Ce bine suna! Stii, e bine sa nu stea nepornit perioade mai lungi.
    8 4
  • inexorabil
    @Doctore, ce uşurare că intervii când şi când. Şi-aşa se va tot strânge cercul fidelisimilor ICE. Axiomatic, vom putea să ţinem piept supremei (e-)imposturi doar ÎMPREUNĂ. Sper să ne edificăm (nu însă să ne şi edikkkficăm) cu toţii.

    Oricum, te-ai adresat unui cyborg fără irisuri…Ştii, nu? Din nefericire, nu este un caz unic. Nu te poţi aştepta de la dânsul la alte idei decât cele puţine şi fixe, care – pe mine, cel puţin – deja m-au blazat: motoarele termice ucid planeta, cancerul ne mănâncă (nu Covid-ul?), mua-ha-ha-bua-ha-ha, copiii noştri, planeta noastră, viitorul nostru etc. etc. etc.

    Oxigenul PE care, neikkkusorule. OK, ne arde Diesel-ul (la proţap), dar ne arde şi cartea???

    “Carbonul de la dinozauri”…Nu, nu urmărim un film prost.

    “AMG fură oxigen de la gura copiilor noştri” (păi, copiii lui Electrikkk nu respiră cu nasul?).

    PS. Ia să vedem ce mai găsim în tratatul de chiropractică ;)
    5 4
  • Edikkk
    În FIECARE ZI SE EXTRAG 12 MILIARDE LITRI DE PETROL !!

    hai să zicem un sfert din acest petrol devine benzină, motorină care
    1) arsă "mănâncă" iremediabil oxigenul din atmosferă producând
    2) nocivul CO2 care clar produce efect de gaz de seră
    3) gaze extrem de fierbinţi

    Să spunem că din acel sfert doar o treime... şi tot vorbim de UN MILIARD DE LITRI DE OXIGEN pierduţi ZILNIC din atmosferă !

    Că diesel produce mai puţin CO2 ... mda... green line, blue line, numai verde precum câmpul şi albastru precum cerul

    Diferenţa dintre ce? Benzină / motorină? Între SIDA şi cancer?
    1 2
  • inexorabil
    Hopa, ia uite, îmi scăpase din vedere pe tărâmul profeţiilor – am depistat un pasaj care sună aşa: “Şi, totuşi, nu s-a mai ajuns la Dreapta Judecată, căci, între timp, pământul se mistuise cu totul de la ceva care ieşise de la animale uriaşe, dispărute şi îngropate şi pe care oamenii îl devorau nesătui şi n-a fost chip să rămână vreo făptură în viaţă. Nici chiar Sodoma şi Gomora nu fuseseră tot atât de făcute scrum, dar, deoarece încă aparţineau pământului, s-au pârlit suplimentar.
    Aşa, Antihrist a venit degeaba, râcâind maldărele nesfârşite de cenuşă planetară cu ghearele disperării propovăduirii sale irosite fără voia şi vina lui, dar măcar că a respirat cu gura, ca să nu se sufoce cu îmbâcseala maldărelor pe care a stârnit-o neastâmpărat. Dar, devenind el singura fiinţă vie de pe pământ, a fost declarat concomitent om bun şi om rău, căci, în lipsa lui, ar fi fost nominalizat virus bun şi virus rău sau colesterol bun şi colesterol rău, ah, nu, iertare, că ăştia nu-s materie vie, după care a auzit un glas: *Descurcă-te cum poţi, căci suma contrariilor egal echilibru* “.

    PS. Dacă ar intenţiona careva să mă acuze de “blasfemie”, i-aş răspunde calm că, dimpotrivă, alde ACEdikkk batjocoresc, fără nicio jenă, cele sfinte! Eu doar am înfăţişat scenariul strict adaptat la “logica” lor privind evoluţia vieţii pe Terra “în caz că” electro-autonomele nu se vor “impune” niciodată.
    Oricum, îţi trebuie o oarece abilitate ca să poţi citi “printre rânduri” ceea ce vreau să se înţeleagă…
    3 3
  • Edikkk
    Puteţi să vă gândiţi că atmosfera noastră este precum garajul nostru .... şi noi stăm cu maşina pornită în garaj... şi avem pretenţia că floarea la ţeava de eşapament nu arde, ofileşte, fierbe şi că putem respira la nesfârşit şi CO2

    12 MILIARDE LITRI PETROL PE ZI, LUNĂ DE LUNĂ, AN DE AN, FĂRĂ ÎNCETARE

    Mai adaugăm gazul metan, carbunele să vedem dezastrul imens făcut de cap pătrat omenirea de azi, care laudă AMG.
    De parcă AMG este un copac care le dă oxigen şi viaţă.

    Bleah..
    3 3
  • inexorabil
    Deci, să înţelege şi je: Fabulikkk primeşte numai coji de pepene, eu numai miez. Eh, intuim noi ce şi cum. Vorba Leanei lui Pârţag: există o explicaţianu.
    0 5
  • fan skoda
    @Inexorabil

    Edikkk isi da singur manute verzi, iar tie iti da manuta rosie. Face asta de ceva timp. Aceasta este explicatia.

    @Edikkk

    Eu vreau sa citesc comentarii de oamenii normali, rationali si realisti. Intelegi ? M-am saturat/plictisit sa iti citesc comentariile. In toate spui exact acelasi lucru. Pentru tine nu conteaza ce tema, ce titlu, despre ce este articolul, tu spui acelasi lucru. Inima imi spune sa nu iti mai citesc comentariul, pentru ca pierd vremea si ma si enervez la ce aberatiisi porcarii "trepidezi" tu acolo, dar creierul imi spune, sa citesc totusi e-aberatiile spuse e-tine.
    AMG este divizia de performanta Mercedes.
    Lumea nu este perfecta si nici nu a fost vreodata. Trebuie sa ne adaptam. Si eu as vrea ca lumea sa fie mai civilizata. Nu se poate. Nu exista om perfect. Nu putem "schimba" lumea. Trebuie sa ne adaptam. Nu putem putem "schimba" lumea, dar putem sa ne "imbunatatim" pe noi.
    Te rugam, de ceva timp, sa comentezi pe subiect. Lasa e-aberatiile. Nici macar nu este foarte mare oferta.
    Si uite cum imi pierd timpul liber expicand. Si iti explic de ceva vreme. Probabil nici nu te intereseaza. Mai are sens sa-ti explic ? Poate, dar nu o sa intelegi.
    3 3
  • inexorabil
    @fan, este scris în ADN-ul uman să-ţi arăţi dispreţul, pe orice cale posibilă, faţă de cel pe care nu-l suporţi sub nicio formă, dar cât de narcisist să fii ca să te “votezi” singur ???

    Mă rog, oricum nu contează cine mă “place” pe aici (slugoi sau nu al Securităţii). Ceea ce trebuie reţinut, dragă @fan, cu maximă gravitate (luând în calcul şi “realitatea” covidă), este un singur lucru: va fi război în Ceruri, va fi război pe pământ, zi şi noapte, noapte şi zi, cu arme propriu-zise, cu arme spirituale, cu arme intelectuale şi cât va mai respira această planetă. Şi nu trebuie invocată nicio “paranoia” (decât dacă Adevărul trece drept o “boală psihică”).

    Crede-mă, miza este şi mai profundă, şi mai înaltă decât “maşinile” electro-autonome: pur şi simplu este vorba despre cine deţine Puterea şi, implicit, controlul într-o lume robită întunericului până în străfunduri, căci acesta ademeneşte, “operează”, “recalibrează” şi prăbuşeşte suflete în numele (care se vrea) dezarmant al comandamentelor “ecologice” şi, mai nou, “igienice”. Fiindcă un paradis fals nu se poate clădi decât cu/pe principii false. Iar dacă îţi aminteşti de filmul nu chiar SF “The Matrix”, agentul Smith (simbol al puterii demonice întemeiate pe high-tech) le specifică “duşmanilor” Ersatz-ului neînsufleţit cine este virusul acestei planete (supuse noii stăpâniri): OMUL. Ca oglindă veşnică a dumnezeirii. Ca purtător al nădejdii ne-ofilite de reconciliere cu Creatorul său.

    Ei, un asemenea scenariu a căpătat valenţe cât se poate de reale în zilele noastre…Simplu. Dar, totodată, terifiant, nu? Mai ales că, în laboratoarele EMOL, se experimentează în mod febril (de fapt, se “perfecţionează”) metode de stârpire a “virusului”. Iar “interfaţa” cu prostimea planetară este asigurată de omniprezenta “mainstream media”.
    1 5
  • Rudolf D.
    Ma simt un pic vinovat sa sar si eu pe omul deja la pamant, dar draga Edikk, te apostrofez un pic. Cred ca, fara sa vrei poate, esti un mare fan al tovarasului Nicolae Ceausescu (si a clicii lui) caruia tare ii placea sa ne spuna si mai ales sa ne impuna (ca putea) ce si cum sa facem si sa traim. Cati kw de current electric sa consumam pe luna, cati litri de benzina, cata mancare, cate grade sa avem in case, ce suprafata sa aiba apartamentul, cate masini la mia de locuitori si ce masini, etc. El ca si tine desigur, ne spunea ca e spre binele nostru, dar mai ales pentru binele copiilor, nepotilor si al urmasilor urmasilor nostrii. Nu ti se pare ca esti exact pe aceeasi lungime de unda cu cel mai iubit fiu al poporului, impuscatul cizmar? Nu crezi ca zace in tine un puiut de dictator, dar care din fericire pentru noi, n-are mijloacele sa-si transforme ideile si dorintele in realitate si atunci isi tot bate gura pe aici si pe unde apuca cu bazaconiile aste ecomarxiste? Gandeste-te un pic la asta. Nu ai nici un drept sa impui nimanui ce sa faca. Ca unii isi iau masini foarte scumpe si foarte performante, este pentru ca pot, pentru ca dispun se sumele necesare, 99% din ele dobandite legal prin munca. Nu poti sa le impui tu care este limita, caci vad ca asta vrei, sa pui o limita, in cazul asta Dacia 1300 54CP. De ce nu Trabant 601 26CP. Cu 26CP ai Trabantului poti sa mergi linistit cu viteza legala pe soselele din Romania. De ce nu 26CP? Juma' de putere polueaza mai putin nu? In numele la ce vrei tu sa faci asta? In numele carei religii vrei sa impui tu asta? Ca dupa cum vad ca o tii, se pare ca te inchini la noua religie eco(marxista)? Nu pot sa-ti schimb ideile pentru ca asa cum am invatat la niste cursuri, si in viata, nu voi reusi sa castig niciodata o disputa religioasa cu cineva. Tin doar sa te avertizez ca, si aici o sa-i fac o mare placere lui Inexo, in cazul tau, incalci cu mare staruinta prima porunca. Eu sper sa-ti vina mintea la cap si sa te gandesti mai mult. Sunt convins ca ratiunea poate invinge pana la urma si la tine.
    2 2
  • Edikkk
    Dle Rudolf eu sunt foarte pro libertate, mai ales renumitul Ion Raţiu care el singur de la pupitru a dat toţi minerii afară din Parlamentul României !!

    Şi dl Raţiu zicea : voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul de a nu fi de accord cu mine !

    Cu totul opus comunistului Iliescu care a fost şi ales din păcate preşedinte.

    DARRR există şi

    Libertatea este să faci orice vrei dar să nu îngrădeşti libertatea altuia !


    Şi cum diesel îmi omoară şi plămânii mei şi a rudelor, copiilor parcă parcă, nu?

    Şi nu impun eu, chiar am fost impotriva măsurilor anti poluare cu forţa (poţi citii comentariile anterioare)
    ci simplu

    Hai să nu mai APRECIEM AŞA POZITIV maşini care au o contribuţie NEGATIVĂ sănătăţii publice, mai ales acum cu PANDEMIA covid19 !!!??!

    OK?

    Adică cum s-au făcut schimbări că fumatul nu este ceva COOL hai să nu ne mai uităm la AMG TERMIC ca ceva cool ci ceva NEGATIV precum este şi fumatul acum.

    Atât.
    2 1
  • Edikkk
    un admirator mai ales, al dlui Ion Raţiu...
    Erată..
    1 0
  • fan skoda
    Cum ziceam mai sus, @Edikkk isi da, el insusi, manute verzi.

    "Libertatea este să faci orice vrei dar să nu îngrădeşti libertatea altuia !"

    Spune cel care ne ingradeste libertatea de a ne exprima parerea.
    Orice articol ar fi, orice titlu, orice scrie in articol, nu mai conteaza, pentru ca parerea lu' @Edikkk este: " Noua, dar uzata moral".
    Nu mai conteaza nimic. Nu ne mai putem exprima parerea pentru ca masina din articol "noua, dar uzata moral" si pentru ca @Edikkk a "vorbit".
    @Edikkk- Deci tu cu gura ta ai spus ca libertatea este sa faci orice vrei dar sa nu ingradesti libertate altuia ! Pai tu asta faci ! Ingradesti libertatea altuia ! Ne "obligi" sa ne luam electrice care se conduc ca un kkk ! Da' terminate odata copile ! Ce dracu facem aici ?!
    0 2
  • Rudolf D.
    Trebuie sa apar libertatea de exprimare a lui Edikk oricat de mult nu as fi de accord cu ceea ce spune el. Are voie omul sa spuna ca iceurile sunt uzate moral. E parerea lui si i-o respect. Insa ii spun si ca eu cred ca masina mea nu ii afecteaza cu nimic santatea lui, a copiilor lui sau a oricarei persoane pe care el o cunoaste. Eu cred ca efectul nociv al masinilor nu e mai mare decat efectul smartphoneului din buzunar asupra cancerului la prostata sau a cuptorului cu microunde asupra stomacului.
    Daca cumva stiti pe cineva care a murit datorita noxelor emise de ICE va rog sa-mi spuneti. Eu sant sigur ca nu cunoasteti, nici printre vecinii vostri, nici prin cartierul vostru, si nici din orasul vostru. De altfel nu exista in toata Europa vreun certificat de deces pe care sa scrie ca respectivul a murit datorita noxelor din gazelle de esapament. Ca din cauz CO2 nu poate sa moara nimeni.
    De asemenea nu e inregistrat nicaieri ca unele categorii profesionale care sunt in contact mai mult timp cu gazele astea (mecanici auto, ingineri de testare, politistii rutieri, casierii de parcari) ar avea o incidenta mai mare a unor boli specifice de plamani. Asta e parerea mea contrar opusa si bazata pe niste fapte concrete nu pe dorinte.
    2 1
  • Edikkk
    Am înţeles fan skoda ideea, dar când diesel va fi privit în ochi ca ceea ce este - ceva negativ - eu apoi voi înceta să comentez


    @Rudolf
    Cea mai mare păcăleala a diavolului a fost să mintă că există, ceva de genu zicea o replică din film

    Există milioane de morţi anual datorită poluării autoturismelor, carburantilor pe bază de hidrocarburi.
    Nu scrie la nici unul pentru că familia ar putea cere daune de la companiile petroliere, rafinare, auto, stat - dar statul nu dă voie, tocmai să nu piardă bani toată clica bogată care TRĂIEŞTE PE SPATELE sănătăţii tuturor şi ce este mai grav pe VIITORUL generaţiilor viitoare !

    Acum nu este că schimbăm brusc, dar hai măcar să nu ne mai minţim singuri.
    1 1
  • fan skoda
    Scuzati-mi exprimarea mai "non-conformista" din celalalt comentariu. :))

    @Rudolf D.

    Chiar ai dreptate.

    @Edikkk

    Daca diesel-ul era atat de poluator, pai tu iti dai seama ca politistii rutieri, mecanicii, etc., erau morti sau aveau vreo boala. Eu nu am auzit de nici un politist sau mecanic care sa se vaite ca are cancer/boala din cauza noxelor. Deci, adevarul iese la suprafata. Diesel inca este deasupra tuturor. Si, tu nu iti dai seama cat de "curatate" s-au facut. Pai, compara un TDI nou cu un TDI de acum 15-20 ani. Cel nou este foarte curat, nu scoate fum, are catalizator, este omologat Euro6 si are emisii cu pana la 60-70 % mai putine.
    Deci, gandeste-te cate imbunatatiri s-au facut, chiar foarte recent, la diesel-uri. Pai, de ce sa imbunatateasca/lucreze sa-l omologheze si sa-i faca imbunatatiri si tot felul de chestii, daca masina pe care este acest motor, este noua, dar uzata moral ? Pai, adevarul iese la suprafata ! Nu este o tehnologie moarta si va mai fi folosit cel putin 15 ani de aici in colo. Primul lucru, in industria auto care va ceda (dupa ce se termina pandemia), vor electricele. Sunt foarte scumpe, (pai, scuza-ma, da' la 33.500 de euro, avem doar un Peugeot e-2008. Pai, la banii astia, ai Skoda Karoq Style 4x4 cu dotata aproape full) autonomie mica (400-500 de km) se incarca greu (cel putin 1 ora dureaza), sunt foarte grele si nu avem infrastructura pentru ele. Si sa nu incepi cu de alea ca " domne' o poti incarca acasa pe gratis". Bo$$ nimic nu-i gratis. Doar sa ai panouri solare si sa stai la casa. Stai asa, mi-am amintit. Iarna scade foarte mult autonomia. De asta nici cei cu bani nu-si iau electrice. Adica dai zeci de mii de euro pe ceva ce aproape nu exista. Pai, sa-ti explic. Nu avem statii de incarcare, oferta este foarte mica. Creste, dar foarte incet. Bine,bine hai sa gasim si avantaje (inafara de faptul ca are 0 emisii, dar crede-ma, emisiile nu omoara) hmm, sa ma gandesc.... Avem vreun avantaj ? Ca eu nu gasesc nici un avantaj. Apropo, Edikkk, ai zis acum nu mult timp, ceva de ca este mai rapida. Crede-ma, este mult mai lenta si multe au viteza maxima limitata electronic. Bine, bine, se tot imbunatatesc electricele. Mercedes a zis ca se pot produce masini cu autonomie de 1000 km, dar ar fi prea scump. Trebuie sa fim realisti si rationali. Problema nu este doar autonomia, ci si timpul de incarcare. O masina cu 600-700 km autonomie, incarcare in 10-15 minute, 4x4,portbagaj 500-600 l si pret maxim 40.000 de euro, ar fi perfecta. Dar nu exista. Intelegi ? Deci, de ce sa credem in ceva foarte scump si prost, si care abia s-a dezvoltat ? Daca diesel-ul era cancerigen, pai atunci majoritatea politistilor rutieri si mecanicilor auto, atunci, ori aveau o boala, ori erau morti. Si s-ar fi interzis diesel-ul. Dar nu s-a interzis, si inca se mai dezvolta foarte multe diesel-uri si se omologheaza si se fac teste si se imbunatates continuu. Pai, atunci toti cei care lucreaza in domeniul auto sunt prosti, s-au de fapt diesel-ul este o tehnologie foarte buna, in care merita investit ? Pai, de ce se mai investeste in diesel daca este uzat moral ? Diesel-ul isi continua cariera. Ma bucur ca Tesla a facut un pas in fata si a dezvoltat masini electrice. Observ din comentariile tale, ca, pentru tine, oamenii care-si cumpara termica sunt idioti. Inafara de tine, eu nu am auzit pe nimeni sa se planga ca diesel, ca ne fura aerul, ca copiii nostri, etc.. Aberatii. Stai am uitat, sunt e-aberatii. Oamenii care au murit de Covid-19, tu crezi ca au murit din cauza diesel-ului ? Te inseli amarnic !! Nu moare nimeni de la diesel. Diesel-ul nu are de-a face cu Covid-19. Diesel-ul este foarte curat. In ultimul timp s-au tot imbunatatit. Iar acum au emisii mai mici. Deci este o mare aberatie ce spui tu acolo. Si apropo, AMG, RS, M, Cupra, etc. sunt diviziile de performanta ale unor marci. Sunt de performanta. Sunt Cool !

    Ca fura oxigen, ca nu stiu ce.... este total fals
    Nu fura domne' nimic. Nu a murit nimeni de la diesel. Cei care au murit erau batrani, aveau si alte boli, fumau, etc. Intelegi ? Oamenii care nu aveau nici o boala, nu fumau si nu erau batrani n-au avut nici macar o problema. Doar sa stai cu nasu' in teava de esapament foarte mult timp. Altfel, nu. Hai sa nu mai mintim. In primul rand, motivul poluarii nu este din cauza masinilor termice/diesel. Da, bine si ele polueaza, dar nu sunt principalul motiv pentru poluare. Principalul motiv pentru poluare, este aruncarea de gunoaie. Pai gandeste-te ca, 60-70%, chiar 75-80 % (in functie de oras/poluare) din poluare este din cauza deseurilor si a oamenilor care fumeaza. Cei care fumeaza, nu doar ca se intoxica, dar si polueaza. Pai 10-20% din poluare se datoreaza fumatului si restul din procentul de 60-70 % si 75-80 % este de la deseuri. Restul de 30-40 % si 15-20 % este din cauza masinilor termice. Deci, poluarea nu se datoreaza masinilor termice. Polueaza si ele, dar infirm. In orase, de exemplu Bucuresti, poluarea masinilor termice este 40 % din tot procentul. Maxim 50-55 -60 %. Dar nu este motivul poluarii. Dar, masinile vechi polueaza foarte mult, deci...
    Cu cat masina este mai noua, chiar diesel, va polua mai putin. Pentru ca se imbunatateste tehnologia si se fac tot felul de tehnologii pentru ca emisiile sa fie cat mai mici. Diesel-ul nu este atat de rau pe cat crezi. Astea noi sunt chiar foarte curate. De aceea se tot dezvolta si se tot imbunatatesc. Diesel-ul inca este destul de cumparat. Au scazut vanzarile de diesel, chiar de dinainte sa fie pandemia de coronavirus Covid-19. Dar inca se mai vinde.
    2 0
  • Rudolf D.
    Edikk, daca ma combati acum cu teoria conspiratiei, tin sa-ti spun s-o lasi mai moale cu asta, ca frizezi penibilul. Statul zici? Cine? Vreun minister, presedentia, avocatul poporului, Parlamentul? Cine nu da voie?
    Pe bune acum ducem discutia in derizoriu. Serios.
    2 1
  • inexorabil
    Oameni buni, tot n-aţi priceput?! Cu toată stima: literalmente căraţi apă cu sita! Ca şi mine, de altfel, recunosc (dar eu mă ambiţionez prosteşte să duc muncă de lămurire cu complet inerţii…pereţi umanoizi; cu alte cuvinte, îmi ignor propria conştiinţă, care nu poate fi decât categorică, dar de! pornind exclusiv din inimă, nădejdea creştină nu lasă trupul să doarmă, să huzurească, să fie indiferent, şi nici nu ascultă de glasul raţiunii).

    Şi ce credeţi? Toate acestea se întâmplă pentru ca, la înfricoşata Judecată, nimeni (dintre cei culpabili) să nu încerce a-şi justifica opţiunea pierzaniei prin faptul că “n-a ştiut” sau “n-a înţeles” în ce constă primejdia fatală pentru suflet…Nu există scuze!!! Se va aplica fidel acel principiu de drept: ignorantia legis neminem excusat (cu atât mai puţin a lui Legis!). Mai ales că unii “fraieri” acceptă, în mod conştient, să-şi sacrifice din timp (poate şi din puterea de răbdare, dar poate şi din sănătate!), ca să-i aducă pe alţii la cunoştinţa şi înţelegerea Adevărului, ceea ce, eh, da, oricum constituie o întreprindere…sortită eşecului încă din start! AXIOMATIC, “oamenii” cu simţire împietrită şi cu discernământ anulat (hai să zicem “prin prisma logicii elementare”, căci la cel duhovnicesc nu mă îndoiesc că nici eu n-am ajuns…încă mi se pare un nivel prea înalt!) sunt INABORDABILI (automat, IMPENETRABILI). Indiferent când, unde, cum şi cât te-ai strădui (apropo, ori de câte ori le impută altora că sunt “prea siguri pe ei şi pe teoriile lor”, domnului vianu nu-i trece prin minte să se uite în oglinda propriului…suflet?). O să (prea) vedeţi, odată cu scurgerea nemiloasă a timpului, că, de pildă, e-/eco-zombii pur şi simplu au fost “resetaţi” lăuntric, astfel încât cerul perpetuu albastru lor li se va părea perpetuu verde (nota bene, fără să-şi pună ochelari cu lentile verzi). De fapt, ei aşa îl şi văd, fără glumă! Fiindcă slugile devotate, discrete, truditoare şi perseverente (a se citi: albinele neobosite) ale întunericului “meşteresc” în continuu (mai ales cu scule adecvate d.p.d.v. mediatico-propagandistic) la “placa de bază” a nefericiţilor…A tot mai multor nefericiţi. Ca să vorbim şi pe exemple concrete, acestora din urmă li s-au inoculat “realităţi” abrutizante de genul “Corupţia ucide!” sau “Diesel-ul ucide!” (deci nu s-au născut spontan, în/din mintea lor), iar “în pregătire” (adică în anticamerele laboratoarelor oculte) stau alte potenţiale pastile-clişee, precum “Volanul/pedalele ucid!” (din fericire, lui Electrikkk îi provoacă “cel mult” febră musculară). Logic tranşând problema, dacă aveţi impresia că rasa umană nu poate fi chiar atât de influenţabilă, chiar atât de ineptă, atunci admiteţi…reversul medaliei şi anume: teoretic, n-ar fi exclus ca sub pielea unor cobai planetari să se ascundă chiar…experimentatorii. Conform sistemului “ori laie, ori bălaie”. Pentru că, în această lume iremediabil perversă şi la ora actuală, ori “funcţionezi” ca stăpân, ori ca sclav. Iar cine îşi închipuie că lui/ei, personal, i se deschide o “alternativă”, o cale “neutră” (pe o mirişte discreţionară a “libertăţii absolute”), atunci să fie sigur că se înşală amarnic!

    Ştiu, este o situaţie grotescă (nu doar absurdă). “Mulţumiţi-i” însă pentru această prăpastie a duhului (de neconceput într-o ordine firească a existenţei, care se supune doar voinţei suverane a Logosului) eternului şi hâdului şarpe din tenebre…Noi ne trăim viaţa ca un fum, pe parcursul unor zeci de ani, dar gândiţi-vă că dânsul (potrivnicul) tulbură apele pe pământ de mii de ani, neîncetat (şi cum să obosească, din moment ce se bucură de privilegiul…lipsei de trup), deci “cât de” profesionist să fi devenit el în “arta” minciunii, a înşelăciunii, a plăsmuirii, a diversiunii, a duplicităţii, a oportunismului şi a cameleonismului? Hm? Părinţii Ortodoxiei ne-au avertizat, la modul cel mai serios cu putinţă, că nu este exclus ca nouă, celor de pe urmă pe firul istoriei, să ne apară (oricât ne-am freca la ochii a uluire) munţii animaţi, personificaţi, mergând, mutându-se, deşi, în realitate, nici vorbă să se întâmple aşa ceva, dar tehnicile desăvârşite de manipulare (care vor tot “evolua” până atunci) exercitate din Turnul de Control ne vor crea şi întreţine iluzii dintre cele mai “verosimile”, practic cele mai “wow”, după ce, evident, orice urmă de minte şi orice forţă de judecată băieţii dăştăpţi vor fi avut grijă, cu prioritate legiferată de stat (mai precis, de Guvernul Mondial), să ne fi fost totalmente anihilate…De altfel, “venirea aceluia (n.m. : Antihrist) va fi prin lucrarea lui satan, însoţită de tot felul de puteri şi de semne şi de minuni mincinoase. Şi de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă ei n-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mântuiască. De aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni. Ca să fie osândiţi toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea” (2 Tes. 2:8-12). Asta ca să nu uităm de “admiraţia” rezervată tartorului de strămoşii noştri ortodocşi graţie expresiei sugestive “Dracul este bătrân”. La urma urmei, cine dintre noi l-ar întrece la…experienţă (chit că închinată doar relelor şi răutăţii) ?

    PS. De fapt, lupul s-a strecurat deja în staulul oilor (ortodoxe), îmbrăcând, pe îndelete, calm, blana masivă de păstor şi stând cu spatele la turmă. Excesiv de pioase (crezând că aşa “este bine în faţa Domnului” şi nu care cumva să încalce “regulile sfinte”), oile se mulţumesc să-i aprecieze blana, însă niciuna nu-i cere posesorului să se întoarcă cu faţa…Darămite să-l întrebe când se va ivi efectiv lupul şi după ce semnalmente şi gesturi îl vor putea recunoaşte toate, în bloc compact (că doar nu l-au văzut niciodată, deşi Cuvântul l-a creionat dinainte şi dincolo de limitele “procesării” specifice claselor primare). De parcă n-ar fi fost suficient, preavicleanul a aranjat lucrurile în aşa fel, încât să ne “asigurăm” cu toţii că doar “autoritatea autorizată”, recte clerul, “poate”, “ştie” şi “vrea” să ne tălmăcească din Scriptură, însă, cu extrem de puţine excepţii dintre slujitorii în odăjdii, ocolind subtil tocmai partea cea mai “fierbinte”…Iar dacă nu mai sunt de găsit mentori spirituali, atunci mirenii trebuie să apuce ei înşişi Cartea Cărţilor şi tratatele potrivite (în duh ortodox) de hermeneutică, motivaţi de certitudinea că “mulţi vor cerceta-o cu de-amănuntul şi va creşte ştiinţa” – Daniel 12:4).
    1 1
  • Edikkk
    Nu am ce să vorbesc cu cei care cred că dieselul nu omoară vieţi.
    Stau şi mă întreb dacă credeţi şi că pământul e plat.

    Dovezi, sunt foarte multe că poluarea omoară înainte de vreme.

    Studii ştiinţifice. Ok.

    Ce să zic, deschideţi nu ştiu dacă nu google cu wikipedia măcar orice alte surse (reale).

    Dar hai să nu mai minţim. Asta urăsc cel mai mult.
    Ditamai elefantul în cameră şi ne facem că nu există?!

    Că diesel şi poluarea de la auto nu există. Mda.
    Încalzirea globală sau schimbarea climatică, nu există.

    Nu ştiu domnilor, băgaţi capul în nisip ,unii dintre voi.
    Unii dintre noi, sau eu cel puţin, refuzăm să o facem.
    1 1
  • @Edikkk

    Da, poluarea de la masini dauneaza, dar nu atat de mult pe cat insinuezi tu.
    Cei din secta eco, ca si tine, sunt doar niste ip0cr!ti. Esti pornit impotriva masinilor termice, asa faci de parca doar masinile termice ar reprezenta singura problema pt sanatate. Nu te-am auzit sa protestezi impotriva folosirii avioanelor, vapoarelor, fabricilor, calculatoarelor, samd.
    Apropo, stiai ca folosirea internetului elimina miliarde de tone de CO2 pe an?
    Mai nene, daca iti pasa atat de mult de planeta, de ce mai folosesti internetul, asta nu inteleg?? Ca tot timpul vad ca latri aici pe net, deci inseamna ca folosesti netul, si implicit poluezi. Sau sa inteleg ca, pt tine folosirea internetului nu polueaza, doar folosirea masinilor, sau cum??
    Iarasi, industria (fabricile/uzinele) per total polueaza mult mai mult decat toate masinile termice de pe glob.
    Deci, intelege o data pt totdeauna, indiferent ca vor exista masini termice sau nu, poluarea tot va exista, dar din pacate tu esti prea batut in cap si spalat pe creier ca sa pricepi acest lucru.

    In al doilea rand, daca te intereseaaza atat de mult soarta omenirii si a copiilor tai, ia masuri prima data impotriva e-urilor, pesticidelor din alimente, si dupa aia sa te legi de masini.
    Chimicalele din alimente sunt de milioane de ori mai nocive decat poluarea de la masini, dar se gasesc astia "destepti" ca tine sa se ia de masini. Este o ipocrizie totala.
    Daca vrei sa ai copiii sanatosi si multi urmasi, protesteaza in primul rand impotriva folosirii aditivilor din alimente si dupa aia sa te iei de masini. Nu poluarea de la masini cauzeza n spe mii de cancere precum e-urile din alimente. Nu poluarea de la masini cauzeaza infertilitate, ci pesticidele din alimente si radiatiile electromagnetice. Nu poluarea cauzeaza obezitate, ci alimentele nesanatoase.
    Astia ca tine, care fac parte din secta eco si se cred aparatorii sanatatii, dar nu scot niciun cuvant impotriva chimicalelor din alimente, sunt doar niste !p0criti.

    Haideti sa mancam prima data alimente sanatoase, si pe urma sa ne legam de poluare. Oamenii ca tine gandesc invers, adica prost, se iau de ce este mai putin daunator si cer interzicerea, dar nu scot niciun cuvant si nu iau nicio masura impotriva celor ce dauneaza grav. Sunt satul de oameni ca tine!
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru