Viitorul Nissan GT-R vine în 2017 cu un design şi mai agresiv

de Sebastian Toma
Vineri, 21.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Următoarea generaţie a lui Nissan GT-R va debuta în 2017 alături de un design mai agresiv. Modelul ar putea primi şi un sistem de propulsie hibrid.

Nissan GT-R va primi o nouă generaţie abia în 2017, anunţă Motor Trend. Potrivit publicaţiei americane, noul Godzilla vine cu un sistem hibrid preluat de la Infiniti, iar design-ul va fi şi mai agresiv, dar aceste modificări au loc din raţiuni aerodinamice. Principalele schimbări vor avea loc la nivelul părţii frontale, care va avea aceleaşi proporţii, dar va beneficia de forme noi şi elemente suplimentare pentru a genera o apăsare aerodinamică superioară, care oferă stabilitate la viteze mai mari.

Sistemul hibrid care ar putea echipa noul GT-R vine din gama Infiniti şi este dezvoltat in-house de Nissan. Acesta a fost prezentat deja pe conceptul Infiniti Essence şi pe Infiniti M35h, model de serie. O altă posibilitate vizează o nouă soluţie de supraalimentare, care implică un compresor mecanic alături de turbocompresoarele care echipează actualul V6 al lui GT-R. Ambele soluţii sunt evaluate de cei de la Nissan, dar singura certitudine este prezenţa unui sistem Start-Stop şi a sistemului de dezactivare a cilindrilor în standard, indiferent de ce soluţie vor alege inginerii.

Urmareste Automarket
Kazutoshi Mizuno, inginerul şef al proiectului GT-R, spune că modificările care vor fi operate au nevoie de mai mulţi ani până când vor fi perfecţionate.
Tocmai de aceea, modelul actual ar putea fi păstrat până în 2017, când vor urma schimbări majore. Cel mai probabil, aceste schimbări majore vizează apariţia noii generaţii, pe când actuala generaţie ar putea primi periodic îmbunătăţiri de-a lungul acestei perioade.

Via MotorTrend

Comentarii (8)

  • O masina ce a redefinit piata supercar-urilor ! Respect !
    10 1
  • cu un motor in S de 13 cilindri de nspemii de cai putoare
    0 10
  • BaditzaEx
    numai vesti bune despre acest GT-R, am vazut multe documentare ( inclusiv la super fabrica , care-l produce ), este o masina excelenta la un pret formidabil, dar oare doar acest GT-R a mai ramas din boom-ul tehnologic al japonezilor ( vezi modele de exceptie de prin anii '90 Supra, Celica, NSX, RX-7, Evolution VII-IX ), despre ceilalti prod japonezi chiar nu se mai aude nimic caci BRZ/GT86 sau muuult asteptatul NSX ( care se aude a fi prezent abia peste cativa ani , si atunci in US sub marca Acura cine stie cand sa ajunga in EU ) nu impresioneaza fata de acest GT-R sau chiar 370Z???!!!
    Mazda, Honda, Mitsubishi s-au lasat de facut masini sportive ??? odinioara excelau la acest capitol ...
    21 1
  • kumite
    Maestre,viitorul GTR nu va concura cu Aventador si Berlinetta.Va matura cu ele.Nu uita GTR ,e mandria nipona in "carne si oase".Un adevarat cosmar pt.meschini.Mai aveti un pic rabdare si veti vede ce vor scoate si ceilalti 3 producatori niponi.Lumea intreaga nu va putea sa le faca fata!Mereu alaturi de eroul meu!
    12 6
  • kumite
    Maestre,ar trebui sa fii mandru.Ai un adept in plus.Gandeste-te la precizia cu care a fost construit GTR-ul.Caroseria aliniata la sasiu cu ajutorul laser-ului.Cilindrii motorului prelucrati cu ajutorul plasmei pt.u a da un randament si o rezistenta cat mai mare posibila.Cand or auzi si lacomii aia de europeni de plasma si laser ,in mod sigur vor fura ideile si vor incerca sa faca si ei asa ceva.Dar nu vor reusi in veci,pt ca nu au inteligenta si maturitatea necesare.Asa cum o au Japs!
    Multa sanatate!You made my day!Tha.!
    9 5
  • Respect pentru aceasta masina... Motivul pentru care mi-am dorit mereu sa castig la loto... :)
    14 1
  • @kumite
    Eeeeiiii.... Bine graisi... Dar te stiam fan de americane... Sau ti-o fi furat cineva pseudonimul.... Oricum randurile tale sunt ca o urare de sarbatori motorizata! Toata stima!
    0 0
  • un oarecare
    Tare urata ca design!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru