Vişoiu a obţinut doar şase puncte în etapa de Auto GP de la Nurburgring

de Daniel Popescu
Luni, 19.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Vişoiu a obţinut doar şase puncte în cele două curse de Auto GP de la Nurburgring.

Esential 6 puncte a obtinut Robert Visoiu in etapa de Auto GP de la Nurburgring
Pilotul român Robert Vişoiu a participat la finalul săptămânii trecute la etapa de Auto GP programată pe circuitul de la Nurburgring. Piteşteanul în vârstă de numai 17 ani a plecat de pe locul opt în prima cursă şi a ocupat la final locul şapte, pentru care a fost recompensat cu şase puncte.

Conform regulamentului grilei inversate, pilotul echipei Ghinzani a pornit de pe locul doi în a doua cursă, însă a comis o greşeală personală la start şi a fost penalizat cu o trecere pe la boxe în urma unui incident colectiv în primul viraj, terminând cursa doar pe locul 12. La final, Vişoiu a admis că este dezamăgit că a ratat oportunitatea de a obţine o performanţă majoră pe renumitul circuit german.

"Eram determinat să fac o figură frumoasă în Germania şi planul era pe cale să funcţioneze atunci când am obţinut locul secund pe grilă în cursa a doua.

Din păcate am vrut prea mult de la maşină şi am greşit la start, motiv din care în primul viraj eram în mijlocul plutonului."

"A urmat acel drive-through în urma căruia era limpede că nu voi mai avea şanse la primele poziţii şi, în consecinţă, am decis să folosesc restul cursei pentru a intra în ritm de competiţie în vederea următoarelor etape. Odată cu schimbul de anvelope pe trenul faţă ţinuta de drum a monopostului s-a îmbunătăţit şi am reuşit pe final de manşă cei mai buni timpi personali" a declarat el.

În urma acestor rezultate, românul ocupă locul 10 în clasamentul general cu 40 de puncte. Peste numai câteva zile, Vişoiu va reveni în competiţia GP3 cu ocazia etapei de la Spa-Francorchamps, acolo unde speră să obţină un rezultat cât mai bun pe faimosul circuitul belgian.

"Aştept cu nerăbdare să revin la volanul maşinii de GP3, cu care mă înţeleg de minune! Spa este poate cel mai frumos circuit din lume şi sunt sigur că va fi un weekend plin de adrenalină", a mai precizat el.

Via Robert Vişoiu

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru