Vişoiu, locul patru în etapa de Auto GP de la Donington Park

de Daniel Popescu
Luni, 02.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Vişoiu a terminat pe locurile patru şi 11 cele două curse de Auto GP din cadrul etapei de la Donington Park, Marea Britanie.

Esential 10 este pozitia pe care o ocupa Visoiu in clasamentul general din Auto GP inainte de ultima etapa a sezonului
Pilotul român Robert Vişoiu a participat la sfârşitul săptămânii trecute la etapa de Auto GP din Marea Britanie, desfăşurată pe circuitul de la Donington Park.

Pilotul echipei Ghinzani a obţinut locul patru în calificări şi a terminat prima cursă pe aceeaşi poziţie, în primul rând ca urmare a posibilităţilor limitate de depăşire oferite de circuit.

"Sunt entuziasmat de faptul că am reuşit o sesiune bună de calificări şi că am demonstrat că pot să fiu între cei mai rapizi şi în această competiţie. Locul 4 în prima cursă e o realizare importantă şi sunt fericit că am reuşit să mă lupt pentru primele poziţii", a declarat el.

Sunt entuziasmat de faptul că am reuşit o sesiune bună de calificări şi că am demonstrat că pot să fiu între cei mai rapizi şi în această competiţie.

Robert Visoiu
Pilot Auto GP
Totuşi, oportunităţile limitate de depăşire au jucat un rol negativ în performanţele sale în a doua cursă.
Vişoiu a pierdut aproape 20 secunde la schimbul de pneuri şi a revenit pe traseu în spatele unui pilot lent pe care nu l-a putut depăşi, astfel că a trecut linia de sosire doar pe locul 11.

"Mi-a plăcut desenul circuitului Donington Park, însă în cele din urmă am fost victima acestuia, pentru că aici depăşirile sunt foarte greu de efectuat, iar după cele 17 secunde pierdute la boxe din cauza unei probleme de fixare a unei roţi mi-a fost imposibil să trec de pilotul în spatele căruia am ieşit în pistă, chiar dacă eram clar mai rapid decât acesta",  a mai precizat el.

Pentru rezultatele obţinute la Donington Park, Vişoiu a primit 12 puncte şi ocupă locul 10 în clasamentul general cu 52 de puncte.

El mai are de concurat în trei etape pe parcursul acestui sezon. Mai întâi, el va participa la etapa de GP3 de la Monza din 6-8 septembrie, pentru ca apoi să încheie campania în Auto GP cu etapa programată în Cehia în 5-6 octombrie înainte de ultimă rundă din GP3, care va avea loc la Abu Dhabi în 1-3 noiembrie.

Via PMRacing

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru