Volkswagen a refuzat să încheie o înțelegere cu clienții germani afectați de Dieselgate: “Nu există motive pentru plângeri”

de Paul Cosma
Marti, 01.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a refuzat să ajungă la o înțelegere cu clienții afectați de Dieselgate într-un proces colectiv din Germania, așa cum recomandase instanța de judecată. Grupul german susține că acele vehicule diesel sunt conduse de sute de mii de clienți în fiecare zi, astfel că "nu există motive pentru plângeri”.

După ce a recunoscut trucarea emisiilor diesel în Statele Unite, în 2015, Volkswagen a fost de acord să plătească amenzi de peste 30 de miliarde de dolari pentru a stinge procesele cu clienții, astfel încât viitorul companiei să nu fie pus în pericol pe continentul american.

Volkswagen are o abordare diferită față de clienții europeni (în acest caz vorbim de Germania), cărora nu vrea să le plătească despăgubiri pentru faptul că mașinile acestora au fost afectate de scandalul Dieselgate. Mai mult decât atât, VW a declinat recomandarea instanței de judecată de a încheia o înțelegere cu clienții germani.

“Vehiculele sunt conduse de sute de mii de clienți în fiecare zi. Credem că nu există daune și, prin urmare, nu există motive pentru plângeri,” se arată într-o declarație a grupului, citată de Reuters.

Aproximativ 470.000 de clienți sunt parte a unui proces colectiv împotriva Volkswagen în Germania. La momentul izbucnirii Dieselgate, circa 2.4 milioane de mașini din Germania erau echipate cu softul care manipula emisiile diesel.

Între timp, circa 99% dintre acestea ar fi primit un update software.

Scandalul Dieselgate a revenit de curând în prim-plan, după ce șefii Volkswagen, printre care și CEO-ul Herbert Diess, au fost acuzați oficial de procurorii germani că au manipulat piețele în problema emisiilor diesel. Volkswagen spune că acuzațiile sunt nefondate, iar avocații companiei susțin că Diess nu riscă să-și piardă funcția.

Via Reuters

Comentarii (13)

  • ...AM_enzi de 30 milioane?! Miliarde poate... sigur. :-)

    Dubla măsură VW a tratării cumpărătorilor licuricieni vs. europeni nici n-are rost să fie comentată.
    22 2
  • Anonim
    WV trebuie arsi bine exact ca si restul constructorilor ca toti au furat la greu la teste !
    14 4
  • Vorbim de clientii germani, da ? Sa nu mai spuna lumea ca romanii sunt discriminati.
    13 1
  • @Kirotractor: Corectat, mulțumim!
    7 2
  • Normal, deranjeaza pe ffff multi deoarece sunt nr.1 mondial la vanzari.
    https://focus2move.com/world-car-group-ranking/
    De furat ... fura toti.
    4 19
  • hazard
    "Ne cerem scuze pentru disconfort"
    7 2
  • Fara alehas
    Cumparati in continuare vw fiindca suntem cei mai buni (la soft-uri si reclame).
    13 2
  • Nu e vorba de discriminare, vw mictioneaza pe toti clientii europeni la fel.
    De ce o face?, pentru ca poate si pentru ca vor exista suficienti pe care nu-i intereseaza oricum si care vor cumpara cu acelasi elan.
    10 0
  • Black_Alex
    Daca VW mictioneaza pe client inseamna ca ceilalti fac treaba mare.
    Cel mult VW a incercat sa fenteze aberatiile verzilor progresisti reprezentati acum cu atata gratie de savanta demna de Nobel autista Greta Thunberg. Pazea, vine apocalipsa.
    Se vede ca agenda ecomarxistilor nu e aceeasi cu ce a publicului consummator, desi unele succese au fost inregistrate cu spirite mai slabe cazute prada propagandei desantate.
    8 6
  • inexorabil
    Rămâi perplex...Singura reacție posibilă și omenească.

    Probabil că termenul "tupeu" ar trebui înlocuit în DEX cu "veweu".

    Oricum, magia de basm în care sunt învăluiți vaginiștii va continua --- în mod indiscutabil, imperturbabil și până în ultima clipă a planetei --- să atragă înspre showroom-urile dânșilor somnambuli (în plină zi) cu portofele la purtător. Și, câtă vreme "eminențele cenușii" din Wolfsburg vor ști prea bine acest adevăr superfavorabil lor, neîndoielnic să ne așteptăm și la alte mostre de dispreț altoit cu infatuare (inclusiv în contra justiției germane/eurofederaliste, puternică precum o bere răsuflată).
    10 4
  • Pentru mine continua sa ramana un mister cum si aici si pe alte forumuri, unii posesori de vag inselati se bat in continuare cu pumnul in piept ca si altii ( Daimler) fura la soft, ca Greta ne vrajeste cu ecologia, ca de fapt dieselul e curat dar e imposibil sa intre in norme fara unpic de furt. Oameni buni, pana una alta Vag a inselat oameni. E prea mare orgoliul sa recunoasteti ca sefii aia de sus sunt corupti?
    8 2
  • Bine-nteles. Intr-o europa care-si bate joc de proprii cetateni pe mana UE si aproape tuturor guvernelor, normal ca niste mojici ca cei de la VW le rand in nas clientilor. Daca prealuminatii nostri conducatori ar avea grija de drepturile noastre, VW era pusa sa rascumpere toate masinile afectate de softul mincinos, asa cum au facut autoritatile in US, un stat care are grija de proprii cetateni. Probabil singurul.
    Dar pentru ca noi avem conducatorii minunati pe care ii avem, VW explica doct si umflandu-si narile care e treaba cu viitorul electric. CULMEA CULMII NERUSINARII. Incredibil...
    5 1
  • DJ BOBO
    Daca oamenii se simt inselati, de ce naiba mai e vag nr.1 la vanzari?
    Asa cum zicea si cineva de mai sus cumparatorii nu prea rezoneaza cu politica eco-marxista a guvernului suprastatal de la Bruxelles. Si pentru mine , ca si pentru multi altii, nu trebuie sa-mi spuna nimeni cat de curat sau nu este un motor sau altul. Pot face singur constatari sau alegeri in functie de ce vreau eu. Tu, vad ca esti usor de manipulat, dar treaba ta, poti face ce vrei tu cu banii tai, inclusiv sa dai 30 40 kEuro pe o masina electrica cu autonomie de 200km cu emisii "zero", in care vei sta tot timpul cu ochii pe baterie de spaima sa nu ramai in drum.
    Sefii de sus sunt toti corupti, daca nu ti-ai dat seama de asta pana acum, esti ori naiv, ori un activist util.
    Ia citeste despre Ursula von der Leyen, cum a plagiat ea si cum a ajuns ea ministrul apararii in Germania si ce tampenii a facut acolo. Intreaba orice german si o sa-ti zica ca ii este rusine cu aceasta politruca cocotata prea sus de cei care o manevreaza din spate.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru