Volkswagen a vândut peste 3 milioane de mașini în primele 6 luni, creștere de 6%: “A doua jumătate a anului va fi mult mai dificilă din cauza WLTP”

de Paul Cosma
Marti, 10.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat că 3.12 milioane de vehicule au ajuns la clienții săi, în primele 6 luni din acest an, în creștere cu 6.3% față de aceeași perioadă din 2017. A doua jumătate a anului se anunță “mult mai dificilă” pentru nemți ca urmare a noului standard de emisii WLTP.

Vânzările celor de la Volkswagen par să nu fie afectate de problemele de imagine ale grupului german, pe fondul scandalului Dieselgate. Constructorul a raportat livrări de 3.12 milioane de mașini către clienți și o creștere de 6.3% în prima jumătate a anului.

“Putem spune că prima parte a anului a fost una de succes. Volkswagen a crescut cu 20% în Brazilia, aspect ce merită menționat. În Europa, peste 100.000 de comenzi au fost înregistrate pentru T-Roc. În Germania, cele mai căutate 5 modele de pe piață în luna mai au provenit de la noi,” a declarat Jürgen Stackmann, membru în board-ul Volkswagen și responsabil de vânzări.

Cu toate acestea, oficialul susține că a doua jumătate a anului va fi mult mai dificilă pentru Volkswagen.

“Anticipăm întârzierea producției unor anumite modele în Europa din cauza tranziției la WLTP,” a explicat Stackmann.

Apariția WLTP (Worldwide Harmonized Light Duty Vehicles Test Procedure) dă mari bătăi de cap tuturor producătorilor, care trebuie să-și adapteze modelele la noile cerințe de piață începând cu data de 1 septembrie 2018.

Prima și poate cea mai importantă consecință a testelor de emisii în condiții reale este dispariția temporară a unor modele din oferta mărcilor și oprirea producției până când vehiculele respective vor întruni noile condiții impuse de WLTP.

Grupul Volkswagen a anunțat recent că între 200.000 și 250.000 de vehicule din toate brandurile sale vor fi produse cu întârziere din cauza noului standard WLTP.

Via Volkswagen

Comentarii (4)

  • În a doua jumătate a anului creșterea va fi de doar 5 %.
    Ce înseamnă sa-ți creezi o imagine puternică, cu cateva modele bune, restul de umplutură, VW pare de neoprit.
    6 3
  • Andrei
    Nu le reuseste update-ul ala important din soft ca sa iasa cum trebuie testul WLTP.
    7 3
  • hazard
    iar se boceste pe aici ca VW vinde
    5 3
  • Alex D.
    Asta e daca da mari batai de cap producatorilor, sanatatea noastra si adevarul sunt lucruri mai importante decat bataile de cap ale producatorilor.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru