Volkswagen a vrut să investească în acțiuni Tesla: Musk a refuzat pentru ca germanii să nu obțină acces la tehnologie

de Daniel Popescu
Marti, 28.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk a decis ca Tesla să rămână listată la bursa din cauza faptului că unul dintre investitorii interesați să cumpere un pachet semnificativ de acțiuni era Volkswagen, potrivit unor informații neoficiale.

Elon Musk a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că renunță la planurile de delistare a producătorului Tesla de pe bursă, ca urmare a feedback-ului primit din partea acționarilor actuali.

Publicația Wall Street Journal susține însă că adevăratul motiv are legătură cu grupul de companii care a făcut o ofertă concretă de circa 30 de miliarde de dolari (aproape 26 miliarde de euro) pentru achiziționarea unui pachet semnificativ de acțiuni.

Sursa citată susține că Volkswagen era unul dintre potențialii investitori, împreună cu compania de investiții Silver Lake și fondul suveran de investiții al Arabiei Saudite. Musk a refuzat o astfel de investiție, întrucât ar fi permis celor de la Volkswagen să obțină acces la tehnologia folosită de Tesla. În plus, constructorul german ar fi avut oportunitatea de a-și extinde rapid gama de modele electrice, chiar dacă planurile sale sunt oricum majore în această direcție.

Volkswagen pregătește în prezent lansarea comercială a hatchback-ului ID (foto) în 2020, în condițiile în care producția efectivă va începe în cursul anului viitor.

Obiectivul final este ca Volkswagen să lanseze câte un model electric nou în fiecare lună până în 2022.

Via Autocar

Comentarii (11)

  • ACE - Craiova
    1. Daca VIITORUL NU AR FI ELECTRIC credeti ca ar dori VW si grupuri de petrolisti sa investeasca in aceasta directie ?! Ma indoiesc ......

    2. Ca parte a intelegerii privind scandalul Dieselgate, in SUA, grupul VW si-a asumat instalarea unui numar de 2.000 de statii de incarcare pana in anul 2020....peste 25% din acestea deja sunt realizate in State.

    3. Si totusi EUROPA a ajuns deja la un numar de 1.000.000 de masini EV si PHEV inaintea SUA.....
    Asta spune MULTE despre dorinta europenilor de a respira un aer cat mai curat.....
    13 2
  • In europa taficul urban si distantele mici intre orase o fac locul ideal pentru electricele disponibile acum.
    In state sunt distante mai mari intre orase si implicit si numarul de km parcuri zilnic mult mai mare. Cu toate eforturile Tesla de a instala statii de incarcare rapida pe autostrazi tot exista "range axiety".
    In china rezultatul vine clar din orasele suprapopulate ajutate si de legislatia statului care impune electricele.
    12 0
  • Tehnologie?!
    Ce tehnologie are Tesla atat de WoW ?
    Poate investeau in imagine si advertising, ca pana la urma cam atat este Tesla... lasand in planul doi faptul ca a facut sa se miste lumea spre directia masinilor electrice.
    7 15
  • "Ce tehnologie are Tesla atat de WoW ?"

    Aia pe care nu o are VW.
    18 5
  • ACE - Craiova
    @ignis

    1. TESLA Model X 100 D,care are si 4x4, aparut in anul 2017 - autonomie electrica 565 km evaluat in ciclul EPA (din SUA) - MAI DUR decat viitorul ciclu de testare "universal" WLTP....

    2. TESLA Roadster care va apare in anul 2020, autonomie electrica 1.000 km.....

    3. ALTELE ....pe care noi - novicii - nu le cunoastem inca....
    17 4
  • Edikkk
    Ce tehnologie ??

    Tehnologia Tesla de a conduce autonom?

    Maşinile Tesla sunt singurele de pe piaţă care se pot conduce autonom azi !! Maşini de serie !

    VW ID sunt o glumă proastă.
    11 7
  • Mai calmati-va cu marea tehnologie Tesla! Ceilalti constructori, cel putin cei europeni, vor sa scoata si bani din ceea ce fac, nu se arunca cu capul inainte precum celebrele companii americane ce au avut nevoie de protectia statului sa nu pice in cap. Totul se face progresiv pt ca exista o mare problema: sursa atator baterii pt milioanele de masini vandute anual. Desi avem aici vre-o doi mari ,,ecologisti'' observam ca bateriile actuale au nevoie de surse importante de metale rare, Tesla/Aple/si altii cautand aceste resurse. Si chiar liciteaza prin tarile africane pt concesionarea a sute de mii de hectare de terenuri ce vor fi exploatate in scopul gasirii lor.
    Sa nu uitam de asemenea ca energia electrica este produsa partial din surse regenerabile, majoritatea provenind tot din arderea combustibilor fosili, deci unde este marea ecologie?1
    7 10
  • Alex D.
    Marea ecologie va fi in orasul in care respiri tu, pentru ca asa zisele termocentrale nu se afla in orase, acum intelegi ca tot e mai bine? Atata o dati cu centralele poluante, nu va faceti griji, in oras se va resimti aerul curat fara afumatorile actuale. Cat despre energie, se studiaza tot mai multe surse nepoluante, una din cele mai importante este reprezentata de reactorul cu fuziune nucleara.
    4 1
  • Edikkk
    Dle Zuzu, Tesla nu a avut parte de banii guvernului SUA !

    Apoi ,cum se face că la restu le este greu (mincinoşi) să fabrice baterii, dar Tesla nu îi este greu ?

    Litiu, ca şi aluminiu este relativ larg răspândit pe pământ şi se folosesc puţine şi puţin metale rare.

    la tesla chiar şi la 60% green energy TOT ÎNSEAMNĂ ENORM pentru că la toate maşinile pe benzină, motorină, LPG, CNG sunt 0% GREEN !! ZERO !!!

    în plus acel 60% în SUA, poate însemna 90% în Norvegia verde !!!

    AHA!
    6 4
  • Rudolf D.
    Norvegia care e verde din vanzarea petrolului negru...
    Ha ha ha...
    3 1
  • Edikkk
    Corect dle Rudolf.

    Norvegia e foarte verde pentru ei, dar exportă petrol negru în restul Europei, lumii. Dap.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru