Volkswagen anunță îmbunătățiri pentru platforma MEB: autonomie până la 700 de kilometri și încărcare mai rapidă

de Tiberiu Safta
Joi, 08.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a confirmat că pregătește o versiune îmbunătățită a platformei MEB. Noua arhitectură, MEB+, promite să ofere o autonomie mai mare, până la 700 de kilometri, precum și încărcare mai rapidă. Platforma actualizată va fi și baza unui nou model electric accesibil.

Platforma MEB este utilizată de majoritatea modelelor electrice din cadrul Grupului Volkswagen. Arhitectura creată special pentru vehicule electrice a debutat odată cu lansarea lui Volkswagen ID 3. De-atunci, mai modele, precum Volkswagen ID Buzz, Skoda Enyaq iV și Audi Q5 e-tron sunt bazate pe această platformă.

Acum, germanii anunță că pregătesc o versiune îmbunătățită pentru această platformă, care să aducă mai multe beneficii importante. Noua platformă se va numi MEB+ și promite, printre altele, să ofere o autonomie mai mare, de maxim 700 de kilometri. Acest lucru va fi posibil mulțumită montării unor celule de acumulatori de generație nouă.

De asemenea, versiunea actualizată a platformei MEB va permite și o încărcare mai rapidă. Astfel, viitoarele modele bazate pe noua platformă vor putea trage un curent cuprins între 175 și 200 de kW la o stație de încărcare rapidă.

Nu în ultimul rând, platforma va aduce și câteva actualizări pentru funcțiile și sistemele automatizate ale viitoarelor modele.

Deocamdată nu se știe exact când va debuta noua platformă.

Volkswagen dorește să lanseze 10 modele electrice noi până în 2026. Unul dintre ele va fi un nou model electric accesibil care va fi bazat pe noua platformă și va costa 25.000 de euro.

via Volkswagen

Comentarii (7)

  • multumesc anticipat cui imi poate spune in ce oras este facuta poza din articol.
    4 3
  • am gasit pana la urma, e din hamburg.
    5 2
  • andrei
    si tot asa, comanzi una azi vine peste 2-3 ani?? :)))
    ca pt romania modelele electrice vw sunt soldout din vara.
    8 10
  • Interesant,autonomie 700 km din 77 kWh, consum mediu de 11 kWh.. bai baieti, voi chiar credeti ca suntem ciar toti veniti cu pluta pe conducta? Consuma dublu, asa ca va spun eu, autonomie 300-350 km.
    Imi pare rau, dar 700 de km ii veti obtine doar cu o baterie cu capacitate de stocare de peste 120 kWh.
    Succes?
    15 5
  • Realizezi ca au spus ca vor mari capacitatea bateriei, și vorbeau ca va debuta pe un model mic, probabil precum polo sau fabia, deci sa zicem ca vor avea bateri de 90kwh, deci un consum mediu de 13kwh, ceea ce nu e departe de realitate pt o mașina mica
    5 7
  • polo sau fabia cu baterii(cu 2i, wectoare!) de 90? id3 se vinde cu baterie de 48 si matale vrei id2 cu 90, hai bre, da-ti cu reveneala!
    7 4
  • Mircea Badea
    si tot nu ajung tesla din urma la incarcare?
    1 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru