Volkswagen ar putea lansa 3 modele de performanță până în 2019: T-Roc R, Tiguan R și Arteon R

de Daniel Popescu
Vineri, 20.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va lansa până la finalul anului viitor versiuni R pentru 3 dintre modelele sale. T-Roc R și Tiguan R ar urma să împrumute motorul lui Golf R, în timp ce Arteon R va avea o unitate și mai puternică.

Constructorii de volum au intrat într-o cursă de extindere a gamelor de modele pentru a acoperi segmente cât mai variate de piață prin care să-și crească vânzările. Știm deja că Volkswagen analizează o extindere a gamei R, iar publicația germană Auto Bild susține că germanii pregătesc nu mai puțin de 3 lansări până la finalul anului viitor.

Sursa citată afirma că Volkswagen va lansa în curând T-Roc R și Tiguan R, iar cele două modele ar urma să folosească același motor turbo de 2.0 litri cu 4 cilindri disponibil și pe Golf R. În cazul compactei, unitatea de propulsie oferă 310 cai putere, iar această performanță ar putea fi obținută și în cazul celor două noi modele din gamă.

Pentru moment nu este clar ce motor va implementa Volkswagen în cazul lui Arteon R. Totuși, la finalul anului trecut, un purtător de cuvânt al celor de la Volkswagen a confirmat că analizează varianta de a implementa un motor turbo V6 de 3.0 litri și peste 400 de cai putere pentru o versiune de performanță a lui Arteon.

În schimb, Auto Bild speculează că germanii ar putea opta pentru unitatea de 2.5 litri cu 5 cilindri disponibilă pe Audi RS3 Sportback și Audi RS3 Sedan.

În cazul celor două modele de la Audi, unitatea generează 400 de cai putere.

Via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru