Noi sugestii despre lansarea unui Volkswagen T-Roc R: "Ar fi cel mai sprinten SUV din segment"

de Daniel Popescu
Vineri, 08.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen susține că o eventuală versiune de performanță pentru T-Roc ar transforma SUV-ul în cel mai "sprinten" model din segmentul său.

Volkswagen T-Roc, cel mai nou SUV din gama constructorului, s-a lansat oficial pe piața din România în luna noiembrie, iar presa internațională speculează de mai mult timp că acesta va primi mai devreme sau mai târziu și o versiune de performanță.

Aceasta ar urma să poarte numele Volkswagen T-Roc R, iar pentru moment oficialii mărcii se limitează să afirme că un astfel de model ar fi cel mai "sprinten" din segmentul său. "Cred că T-Roc-ul cu sistem de tracțiune integrală 4Motion și jante de 19 inch este cel mai sprinten SUV din clasa sa. Dacă va exista un T-Roc R, cu siguranță va fi și mai plăcut la condus", afirmă Karsten Schebsdat, șeful departamentului de dezvoltare al constructorului.

Printre rivalii unui astfel de model s-ar număra Seat Ateca Cupra, de la care Volkswagen va împrumuta inclusiv motorul turbo de 2.0 litri cu 4 cilindri care oferă puțin peste 300 de cai putere. Nu este exclus ca puterea unității de propulsie să fie însă ușor mai ridicată pe T-Roc R, ceea ce ar justifica inclusiv un preț mai mare de vânzare.

La sfârșitul lunii noiembrie, Volkswagen a prezentat în China T-Rocstar, care ar putea reprezenta chiar o avanpremieră la lansarea lui T-Roc R.

În plus, publicația britanică Autocar speculează chiar ca T-Roc ar putea primi și o versiune hibridă sub brandul GTE. Volkswagen T-Roc a primit deja un pachet R-Line care include câteva noutăți estetice pentru un caracter mai sportiv, însă motorizările rămân aceleași ca în cazul versiunii de bază.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru