Volkswagen are noi probleme în America: Winfried Vahland, șeful abia numit, vrea să demisioneze

de Bogdan Mirică
Miercuri, 14.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Deși ar urma să devină șeful Volkswagen în regiunea Americii de Nord, Winfried Vahland, actualul șef Skoda, pare să refuze promovarea. Ba chiar își dorește să plece din cauza unor diferențe de opinie cu conducerea.

Criza VW: tot ce trebuie să știi despre scandalul "Dieselgate"

În data de 25 octombrie, consiliul de conducere Volkswagen anunța schimbări importante la nivelul conducerii și o restructurare globală a activității sale. Odată cu numirea lui Matthias Muller drept înlocuitor al lui Martin Winterkorn la cârma Grupului, cei mai importanți oameni din companie decideau și că președintele Skoda se va ocupa de soarta Volkswagen dincolo de Ocean.

Mai exact, Winfried Vahland urma să gestioneze activitatea noului grup nord-american, format din piețele unor țări ca Mexic, Statele Unite și Canada. Vahland trebuia să își înceapă activitatea în data de 1 noiembrie. Numirea lui Vahland nu trebuia să afecteze poziția lui Michael Horn, actualul președinte al Volkswagen Grup America, acesta urmând să-i raporteze direct.

Esential 1990 este anul în care Winfried Vahland s-a alăturat Grupului Volkswagen.
Potrivit unor surse citate de Reuters, activitatea lui Vahland ar putea să nu înceapă la data stabilită.
Ba mai mult, fostul președinte Skoda ar urma să părăsească definitiv concernul VAG. Decizia ar veni în urma unor diferențe de strategie privind noua divizie americană. Se pare că Vahland nu reușește să ajungă la un acord cu oficialii Volkswagen.

Informația a fost vehiculată și de revista auto germană AutoBild, însă Vahland nu a comentat informațiile din presă.

Așezat încă în scaunul de conducere al constructorului ceh Skoda până în 1 noiembrie, Winfried Vahland are un CV stufos, care începe în anul 1980 în cadrul General Motors. Zece ani mai târziu, Vahland ajunge la Audi și începe o carieră de succes în interiorul Grupului VAG. Vahland este responsabil pentru revigorarea vânzărilor Volkswagen pe piața din China.

Comentarii (3)

  • Andrei
    În data de 25 octombrie, consiliul de conducere Volkswagen anunța schimbări importante. 25 octombrie?
    3 0
  • Diferente de opinie cu conducerea...gunoaiele incep sa iasa la suprafata

    Le spun... ultimul stinge lumina!
    15 3
  • TC1900
    se pare ca in america mai au un soft surpriza,

    se impute treaba
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru