Volkswagen are un nou director de brand: Ralf Brandstätter preia funcția de la Herbert Diess

de Paul Cosma
Marti, 09.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ralf Brandstätter este noul director al brandului Volkswagen, după ce Herbert Diess a renunțat la această funcție. Brandstätter va prelua mandatul de CEO Volkswagen de la 1 iulie, în timp ce Diess va rămâne șeful întregului grup VW.

Volkswagen a anunțat o “reașezare a responsabilităților” la nivel de management. Herbert Diess, CEO al brandului VW, dar și al grupului german, a renunțat la prima funcție.

Poziția va fi ocupată de Ralf Brandstätter, actualul director financiar al brandului. De la 1 iulie, Brandstätter va deveni în mod oficial noul șef al brandului VW. Herbert Diess va rămâne în funcția de director general al întregului grup.

“Ralf Brandstätter este unul dintre cei mai experimentați manageri ai companiei,” a transmis Herbert Diess într-o declarație oficială.

Potrivit surselor Reuters, Diess a fost nevoit să renunțe la funcția de CEO al brandului VW, în urma presiunilor venite din partea sindicaliștilor. Aceștia au acuzat conducerea de numeroase erori de management în ultima perioadă, printre care și problema software a lui Golf 8.

Via Volkswagen, Reuters

Comentarii (5)

  • Tribun Datsun
    M-hm! Mostră din ciclul “Cum să-i prostim pe proşti”…Ca-n politichie: rotaţia cadrelor. Formula “succesului” în orice orânduire socială şi în orice regim ideologic.

    Ia uite potriveala naibii: brand – Brandstätter. Şi uite aşa năravurile se vor “evapora” cu Herr Brand la “butoane”. Credeţi şi nu cercetaţi :D
    15 2
  • Aferim, stimabile ! -- numele ciudat predestinat mă frapase și pe mine, dar n-am comentat la o știre de importanță nulă-n definitiv, cum bine observi de altfel -- doar dacă am fi acționari-investitori VAG ne-ar interesa necontenitele translații între sub/supra-șefii etc, și nici atunci poate.

    Intrai însă doar să remarc aproape o lună trecută de la ultimul test-drive AM -- principala atracție a site-ului, cu toate minusurile lor-testelor de 1001 ori repetate și -- iar mă repet -- cam degeaba.
    (n.b.: *Șantierul* rubricii mărci-mașini noi are totuși rezultate lăudabile -- bravo AM !!!)
    20 1
  • fan skoda
    hmm...
    Interesant...

    @Kirotractor

    Sper sa vina cat mai curand un test drive. Astept de ceva timp un nou test.
    Iar rubrica "masini noi" chiar este reusita ! Bravo AM !
    Contine multe informatii.

    PS: Vad un videoclip pe Youtube cu un Porche Taycan 4S, de Bogdan Mirica.

    Probabil asta va fi urmatorul test: youtube.com/watch?v=AqmCEuO2n2o

    Sper sa-l publice curand.
    Pana atunci, ne uitam la videoclip...

    PPS: Diess - Diesel (deasupra tuturor)
    Brandstätter - Brand
    7 2
  • @fan-skodaq: Așa deci... binevenit testul cu Taycan 4S -- fiindcă tot caut un înlocuitor pt Swift Sport, e-Porsche-ul era pe lista mea scurtă. :-)

    Serios acu, mersi pt semnalare, chiar dacă-i interesant un asemenea test strict ca rubrică *fascinație* și un comparativ mioritic cu Tesla Model S (în plus zic, că-i plin netul de ele) ar fi fost și mai apetisant.
    15 0
  • Parere
    Astia din conducerea marilor concerne auto germane seamana toti intre ei. Roboti mai nene....si zambetul il au programat in cip-ul numit creier. Era o exceptie, unul de la Mercedes cu o mustata de batranel amabil. dar in rest cyborgi.
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru