Volkswagen Arteon ar putea primi o versiune break: designul a fost deja finalizat

de Daniel Popescu
Luni, 19.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen Arteon va primi o versiune break și are șanse să devină primul model european al germanilor dezvoltat pe platforma MQB care folosește un motor cu 6 cilindri, potrivit presei internaționale.

Volkswagen analizează posibilitatea de a extinde gama Arteon cu un nou model, iar o versiune break ar putea apărea în perioada următoare. Informații vin de la publicația Auto Express din Marea Britanie, care susține că producătorul german a finalizat deja designul unui break bazat pe Arteon.

De altfel, oficialii mărcii germane anunțau încă de la finalul anului trecut că analizează posibilitatea de a lansa o astfel de versiune. "Mi-ar plăcea să fac un Arteon break, aceste planuri sunt deja în derulare, dar nu a fost luată o decizie finală", afirma Elmar-Marius Licharz, directorul de produs pentru modele de mari dimensiuni din cadrul Volkswagen, în cursul anului trecut.

În plus, aceeași sursă afirmă că există șanse ca Arteon break să devină primul model european dezvoltat pe platforma MQB care să utilizeze un motor cu 6 cilindri. O astfel de opțiune este disponibilă în prezent doar pe modelul Atlas comercializat pe piața din Statele Unite, care folosește un motor V6 de 3.6 liri.

"Dacă construim un motor cu 6 cilindri va fi cel pe care îl folosim și pe Atlas. Am construit deja unul pentru un prototip", mai preciza Licharz la vremea respectivă.

Pentru moment nu este clar când ar putea fi lansată versiunea break a lui Arteon, în cazul în care va fi într-adevăr confirmată de brandul german.

Via Auto Express, Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru