Volkswagen continuă dezvoltarea versiunii de serie a conceptului ID Roomzz: pentru început, modelul ar urma să fie disponibil doar în China

de Cornel Șocariciu
Marti, 22.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen lucrează la versiunea de serie a conceptului ID Roomzz, însă pentru început, SUV-ul va fi unul dedicat publicului din China. Reprezentanții încă analizează un posibil debut și pe alte piețe.

La începutul anului 2019, Volkswagen a prezentat conceptul ID Roomzz. Prezentarea oficială a avut loc la Salonul Auto de la Shanghai, iar reprezentanții companiei au menționat că o versiune de serie a SUV-ului va fi introdusă în 2021.

Recent, Ralf Brandstätter, CEO-ul Volkswagen, a declarat că în acest moment inginerii, tehnicienii și designerii lucrează la viitoarea versiune de serie a lui ID Roomzz. În plus, oficialul constructorului german a menționat că, în primă fază, varianta de producție va fi una dedicată exclusiv publicului din China.

"Lucrăm la acest proiect, dar momentan este un model exclusiv pentru China. Există posibilitatea ca acesta să fie comercializat și pe alte piețe, dar încă analizăm situația", a declarat oficialul Volkswagen.

Versiunea de serie a conceptului ID Roomzz va avea la bază platforma MEB dezvoltată de grupul german, aceeași arhitectură fiind deja utilizată pe modelele ID.3 și ID.4.

Conceptul prezentat în urmă cu un an la Shanghai a fost echipat cu două motoare electrice cu o putere totală de 306 cai putere.

Cele două unități erau alimentate de la o baterie cu capacitatea de 82 kWh, iar energia stocată asigura o autonomie de până la 450 de kilometri, valoare calculată conform standardului WLTP.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru