Volkswagen: “Criza de semiconductori se va agrava în trimestrul al doilea”

de Paul Cosma
Luni, 26.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen estimează agravarea crizei de semiconductori și un impact mai mare asupra producției în trimestrul al doilea decât în primele trei luni din 2021, potrivit Financial Times.

Unii constructori auto consideră actuala criză globală de “cipuri” ca fiind cea mai mare provocare din prezent pentru industria de profil. 

Grupul VW a transmis o informare către directorii de branduri prin care îi avertizează pe aceștia că problemele de producție vor persista în viitorul apropiat. 

“Am primit semnale de la furnizori, dar și din interiorul grupului că ne vom confrunta cu provocări considerabile în al doilea trimestru, probabil și mai mari decât în primul trimestru,” a declarat președintele Seat, Wayne Griffiths, conform Financial Times. 

Din cauza crizei de semiconductori, uzinele din grupul VW trebuie să decidă producția căror modele va fi “sacrificată”. 

Volkswagen se așteaptă ca stocurile de semiconductori să fie scăzute în lunile următoare, iar pierderile de producție din 2021 să nu mai fie recuperate până la sfârșitul anului. 

Potrivit CEO-ului Herbert Diess, grupul german ar fi “pierdut” o producție de peste 100.000 de mașini până acum. 

Via Reuters

Comentarii (5)

  • Kein problem
    Porsche tocmai ce-a anuntat ca-si face fabrica de baterii,bzzzzbzzzzzz
    6 4
  • de unde vine criza asta? cred ca de la bil gheitz... ca ne baga chips in vaccin si nu mai are astia pentru masinile lor... :))))))))))))))))))
    10 2
  • Nu poti sa pierzi ceea ce nu ai.
    4 2
  • Daca ai lucra intr-o fabrica auto, ti-ar conveni sa fi dat afara sau trimis acasa 3 luni fara plata, pentru ca nu mai produci intr-un trimestru nicio masina pentru ca n-ai piese? Sau vrei sa te tina si sa te plateasca angajatorul in continuare chiar daca nu mai produce cu tine nimic, adica sa piarda fix pierderea aia de bani pe care zici tu ca "nu ii pierde daca nu ii are"? Ai auzit de cheltuieli fixe, pe care le ai indiferent daca produci/vinzi ceva sau nu?

    Nu conteaza ca e VW sau oricare altii, din orice domeniu, dar nu vom ajunge niciodata la nivelul lor de civilizatie la care ravnim, daca avem in continuare gandirea economica de birt comunal si viziuni atat de inguste si limitate.

    Educate yourself!
    4 1
  • Totusi de unde provine criza de chipsuri?
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru