Volkswagen Design Vision GTI Concept - primele imagini ale versiunii de 503 CP a lui Golf

de Sebastian Toma
Joi, 09.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a publicat primele imagini oficiale ale conceptului Design Vision GTI, o versiune mai agresivă a lui Golf, echipată cu un motor 3.0 V6 twin-turbo, care livrează 503 CP.

Esential 560 Nm este cuplul maxim dezvoltat de motorul V6 twin-turbo al lui Volkswagen Design Vision GTI Concept.
Nemţii de la Volkswagen au prezentat primele imagini ale lui Design Vision GTI, conceptul surpriză dezvoltat pentru întrunirea de la Worthersee. Exponatul din imaginile alăturate va ajunge în faţa a 150.000 de fani, adunaţi pe malul lacului Worthersee din Reifnitz, Austria, acesta fiind echipat cu un motor 3.0 V6 twin-turbo, care dezvoltă 503 CP. Unitatea este dezvoltată pentru a fi utilizată în compania platformei MQB, cu toate că nu va ajunge să echipeze vreodată o versiune de serie a lui Golf GTI. În raport cu un GTI standard, puterea a crescut cu 129%, cuplul aproape a fost dublat, iar performanţele sunt promiţătoare.

Conceptul Design Vision GTI are nevoie de 3.9 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, rezultat demn de un supercar. Cuplul maxim, de 560 Nm, este livrat între 4.000 şi 6.000 rpm, o altă valoare de excepţie.

În plus, nemţii spun că motorul livrează 500 Nm încă de la 2.000 rpm, comparabil cu un motor de cilindree superioară. Spre deosebire de versiunea standard a lui GTI, conceptul prezintă un sistem de tracţiune integrală, un şasiu sport special şi numeroase modificări la nivelul geometriei roţilor.

Urmareste Automarket

Cel mai probabil, versiunea de serie nu va dezvolta nivelul de putere anunţat de acest concept, urmând să fie pregătită o versiune optimizată pentru viaţa de zi cu zi.

Unele voci spun că motorizarea V6 twin-turbo ascunsă sub capota lui Design Vision GTI Concept ar putea ajunge în echiparea lui Porsche Macan Turbo, însă aceste zvonuri au fost infirmate de reprezentanţii mărcii Porsche. Puterea motorizării este strunită de o transmisie DSG ale cărei specificaţii sunt încă nedezvăluite, aceasta fiind mai capabilă decât toate DSG-urile din oferta actuală a nemţilor, dat fiind nivelul ridicat de putere şi cuplu pe care îl poate suporta.

Via Volkswagen

Comentarii (7)

  • Vasilica
    De fiabilitate nu s-a publicat nimic?
    8 38
  • ba da, caci fiabilitatea conceptelor e prima sarcina a tuturor producatorilor . si a revistelor care analizeaza conceptele. rezultatul insa este secret si nu va fi dezvaluit publicului
    37 0
  • BaditzaEx
    arata grozav si suna f misto ( ca si specificatii ) dar cred, ca mai potrivit era un Sciroco cu asemenea design si motorizare ( ii dadea un aer mai exclusivist )
    10 1
  • Sambata is acolo...Il vad pe viu...
    4 3
  • @BaditzaEx.E Scirocco tunat,un VW cu design frumos ca si primul CLS.
    1 2
  • Il asteptam si in RO,poate il fac de serie :>
    1 1
  • arata ok, desi seamana cu R8 :(
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru