Volkswagen, despre noul său software ce va fi lansat și pe ID.3: “Vrem să avem zero accidente rutiere până în 2050”

de Paul Cosma
Vineri, 13.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen susține că noul său software, ce va fi lansat și pe modelul electric ID.3, va ajuta la atingerea obiectivului de “zero accidente rutiere până în 2050”, potrivit declarațiilor unui oficial al constructorului german.

Presa germană a relatat la sfârșitul lunii februarie că Volkswagen nu a reușit încă să rezolve problemele software ale hatchback-ului electric ID.3 și că, din acest motiv, livrările programate inițial pentru vara acestui an ar putea fi amânate.

Constructorul german a confirmat în mai multe rânduri identificarea unor probleme la software, dar susține că modelul va ajunge la clienți conform planificării, în vara acestui an.

Acum, Volkswagen susține că noul său software va ajuta la atingerea obiectivului “zero accidente rutiere până în 2025”. Nemții spun că viitorul software va fi dezvoltat și va fi îmbunătățit în permanență, după momentul lansării.

“Nu suntem încă la 100% cu dezvoltarea softului pentru ID.3. Este normal să mai avem aspecte tehnice care să fie finalizate la scurt timp după lansarea pe piață” a spus Thomas Ulbrich, membru în board-ul VW și responsabil de partea de electromobilitate.

Până în 2025, brandul VW vrea să producă un total de 1.5 milioane de mașini electrice.

Per total, grupului german plănuiește să lanseze 75 de vehicule electrice până în 2029 și să aibă o capacitate de producție de 26 de milioane de unități.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru