Volkswagen, despre un posibil parteneriat cu Ford: “Vrem să avem o alianță strategică și echilibrată”

de Paul Cosma
Duminica, 02.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen și constructorul american Ford sunt aproape să semneze o colaborare și să formeze o alianță în mai multe sectoare de activitate, printre care și vehiculele comerciale. Totodată, cele două entități vor să colaboreze pentru a-și îmbunătăți competivitatea pe piață.

În urmă cu câteva luni, Volkswagen și Ford anunțau că se gândesc la un proiect de “dezvoltare comună” și o “alianță de producție”, proiect prin care să-și reducă nivelul costurilor pentru o mai bună eficientizare a activității.

Unul dintre oficialii de rang înalt de la Volkswagen s-a arătat optimist că se va ajunge la o înțelegere care va mulțumi ambele părți.

“Când vom finaliza această alianță, puteți să fiți siguri că va fi una echilibrată. Nu va exista un partener favorizat, ci două companii care vor coopera atent pentru a-și atinge scopurile,” a declarat Thomas Sedran, fost director de strategie al grupului Volkswagen și actual director al diviziei de vehicule comerciale.

La nivel de cifre, Volkswagen domină autoritar Ford. Anul trecut, nemții au vândut circa 10.7 milioane de mașini, având venituri de 268 de miliarde de dolari. În schimb, constructorul american a livrat 6.6 milioane de mașini către clienți, veniturile fiind de aproximativ 156 de miliarde de dolari.

Analiștii susțin că astfel de diferențe au produs neînțelegeri între partenerii alianțelor din trecut.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru