Volkswagen Golf va primi un sistem de control prin gesturi la finalul lui 2016

de Sebastian Toma
Marti, 26.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen pregăteşte o actualizare importantă în gama Golf, programată să debuteze până la finalul anului 2016. Aceasta va avea un sistem multimedia care va putea fi controlat şi prin gesturi.

Volkswagen Golf va avea un sistem multimedia care va putea fi controlat şi prin gesturi, anunţă englezii de la Auto Express în urma unui interviu cu şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare de la Volkswagen. Potrivit lui Dr. Heinz-Jakob Neusser, Volkswagen va aplica un facelift în gama Golf şi va lansa noul model până la finalul lui 2016. Printre dotările noului model se va număra şi un sistem de control al unităţii multimedia folosind gesturile şoferului. Marca germană a prezentat conceptul care prefigurează această tehnologie la ediţia 2015 a CES Las Vegas, primul eveniment important al anului în materie de IT şi tehnologie, abordat de un număr din ce în ce mai mare de producători de automobile pentru prezentarea de noi idei şi produse.

Pe lângă sistemul multimedia comandat prin gesturi, o premieră în segmentul modelelor de volum, viitorul Golf facelift va beneficia de aplicaţii de smartphone integrate şi de un ecran mai generos al acestei unităţi.

Actualul afişaj multimedia folosit de Golf va face loc unui ecran tactil care va avea aproape 13 inch diagonală. Între timp, ceasurile de bord vor fi înlocuite şi ele de un ecran, dar acesta din urmă va avea diagonala de opt inch. În total, viitorul Golf facelift va avea trei ecrane color de înaltă rezoluţie la bord, în încercarea de a elimina, pe cât posibil, butoanele fizice din habitaclul compactei germane.

El este Volkswagen Golf R Touch, conceptul care prefigurează sistemul de comandă tactilă a unităţii multimedia.

Urmareste Automarket
Întregul sistem de comandă prin gesturi va folosi cinci senzori şi va permite modificarea volumului sistemului audio, operarea trapei electrice – dacă este echipată şi modificarea temperaturii interioare. Spre comparaţie, primul model din lume care a anunţat un sistem de comandă prin gesturi, viitorul BMW Seria 7, va avea funcţii complexe şi va permite acceptarea şi renunţarea la apeluri telefonice şi îi va permite şoferului să îşi înregistreze gesturi specifice pentru anumite operaţiuni.

Via AutoExpress

Comentarii (11)

  • si cum va raspunde la ..I. ?

    sau asta va ramane la latitudinea soferului?
    5 11
  • adica sistemul va aparea pe golful8 la finele lui 2016?poate si-au dat seama ca tre grabit modelul actual g7...concurenta e prea tare si tre scos ceva mai de efect cu o mazda 3 in coaste numai fanii infocati pot cumpara un golf 7....cu un design ata de ,,revolutionar''.
    9 19
  • mai astept putin...modelul care-mi va citi gandurile....numai ca va trebui sa se gandeasca la posibilitatea de a te fi rasgandit...intre timp sau ..poate sa nu te poti hotari...ce vrei si atunci va interveni cu un fel de consiliere...
    4 6
  • Si daca-ti intra viespea-n masina si te aperi vartos de ea, cum reactioneaza?
    8 9
  • Senior Mihail Abramovici
    Oricat s-ar stradui, tot un rahat de marca ramane, iar Golf e numai bun de tinut in curte pe post de buda, iar pe TESEIU sa pui fecalele la prajit :))))
    6 22
  • @Croco iti canta o colinda de Hrusca si te spala pe dinti.

    Is curios cati ani aveti ? nu de alta da puneti niste intrebari fantastice.
    Ar trebui sa fiti jurnalisti auto, pe bune.
    10 6
  • Cum o sa controleze un ceafa lata care o sa faca gesturi la volan ca sa impresioneze puicutele de pe strada ? :))
    7 4
  • petrush
    vor fi gesturi specifice : daca tremuri porneste cadura.
    3 1
  • Din partea mea primeste un gest...degetul mijlociu ridicat si un... IESI AFARA, IMI BLOCHEZI PRIVELISTEA SPRE ALTE MASINI FRUMOASE
    4 3
  • Andrei
    Uitati aici https://www.youtube.com/watch?v=MWYkjKPDmjI
    Aveti creierul spalat cu detergent de rufe, de asta iese fum pe strazi in urma bolizilor vostri, toti se dau cunoscatori si improasca noroi pe VW,dar putini conduc o masina noua VW si se plang de ea!
    2 1
  • Andrei lasa'i ca nu ai cu cine :))
    Inca un link : https://www.youtube.com/watch?v=hQgE8MPC6Eg

    @senor Golf are mazda 3 in coste ?? =))
    Golful este de mult timp cea mai vanduta masina din Europa, nu simte nimic ... nici la calcai.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru