Volkswagen Group a produs 200 de milioane de autovehicule

de Sebastian Toma
Miercuri, 01.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Printre lansările care au curs lanț la seara Grupului Volkswagen de la Salonul Auto de la Paris, concernul german a anunțat și un record de producție: 200 de milioane de unități fabricate în Europa.

Esential 1999 este anul în care Volkswagen Group serba producția a 100 de milioane de unități.
Volkswagen Group sărbătorește producția a 200 de milioane de unități, valoare egalată de puțini constructori de automobile la nivel global. Anunțul a fost făcut în cadrul serii Volkswagen, eveniment premergător Salonului Auto de la Paris, iar nemții au specificat că automobilul aniversar este conceptul Volkswagen XL Sport, un studiu de design echipat cu un motor Ducati de 200 CP, primul fruct al achiziției mărcii italiene. Odată cu anunțul hotarului de producție Volkswagen, nemții au anunțat și o donație pentru fundația ”Cinema pentru Pace”, în valoare de 200.000 de euro, primită de Catherine Deneuve, fondatoarea acesteia.

Volkswagen XL Sport: cel mai economic model din lume are acum şi versiune sportivă

Realizarea Grupului Volkswagen în materie de producție este cu atât mai impresionantă încât ultima de acest gen a fost stabilită în 1999, când nemții fabricau exemplarul aniversar New Beetle cu numărul 100.000.000.

Între timp, cele 106 fabrici ale concernului german, localizate în 27 de țări, au produs alte 100 de milioane de unități. Având în vedere așteptările de vânzări programate pentru anul 2018, când Volkswagen Group dorește să devină cel mai mare constructor de automobile din lume, ne putem aștepta ca nemții să producă alte 100 de milioane de unități până la finalul acestei decade.

Conceptul Volkswagen XL Sport, echipat cu un motor Ducati de 200 CP, este exemplarul aniversar de producție a 200 de milioane de unități ale concernului Volkswagen.

Urmareste Automarket
Fundația umanitară Cinema for Peace, fondată de Catherine Deneuve, sprijină numeroase proiecte umanitare prin filmele pe care le distribuie.
Actrița care a fondat această organizație caritabilă a jucat în pelicule precum ”Belle de Jour”, ”Indochine” și ”Dancer in the Dark”.

Via Volkswagen

Comentarii (5)

  • maserati
    Un exemplu de urmat!Bravo VW,respect.
    7 8
  • Da, era o criza de masini pe piata, noroc de VW... multi isi luasera biciclete, caci nu se mai gaseau masini...Dar ii felicitam, cum sa nu-i felicitam ?! trebuie sa-i felicitam ! Dacia cat a produs ? 2 milioane ? tot cu 2 incepe...
    10 3
  • Un exemplu de urmat, cum sa fraieresti lumea sa iti cumpere tinichelele.
    5 8
  • Raportul este de 200 milioane de fraieri la un cunoscator. Iar unul dintre cunoscatori este @bebbebe-ul .Ai ramas fara wasabi de tras pe nas?
    4 2
  • Nu, ca l-a consumat ma-ta pe tot.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru