Volkswagen ia cu asalt piața din China: nemții vor să lanseze 8 modele electrice din gama ID până în 2023

de Paul Cosma
Sambata, 07.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va lansa 8 modele electrice din gama ID în China până în 2023, într-un efort prin care să-și asigure o cotă cât mai mare din vânzările acestui segment pe cea mai mare piață auto din lume.

Constructorii auto sunt tot mai preocupați să-și mărească vânzările din China, în contextul în care această piață a înregistrat o revenire mai rapidă decât celelalte regiuni pe fondul pandemiei.

Electrificarea este prioritară pentru cei de la Volkswagen, care vor să lanseze 8 modele electrice pe piața chineză până în 2023.

Toate cele 8 vehicule vor face parte din gama ID, iar primul dintre ele va fi lansat în 2021. Este vorba despre SUV-ul ID.4, care va fi oferit în două versiuni, ambele produse de VW în China în parteneriat cu două companii locale.

Atât ID.4 X, cât și ID.4 Crozz vor avea autonomie de cel puțin 500 de kilometri, potrivit lui Stephan Wollenstein, șeful VW Group pentru piața chineză, care nu a oferit alte detalii cu privire la planurile VW.

În primele 9 luni din 2020, brandul VW a vândut aproape 2 milioane de mașini în China, în scădere cu 11% față de perioada similară de anul trecut.

Via Automotive News

Comentarii (9)

  • Edikkk
    Cum vă spuneam, vizita lui Musk în Europa şi întâlnirea cu ex CEO VW, nu a fost ne însemnată

    VAG va deveni Samsung al maşinilor electrice dacă continuă în direcţia corectă, lucru care îi va umple de bani.

    Ceilalţi producători ar trebui să apese pedala acceleraţiei pentru că vor rămâne cu firmiturile.

    Interesant faptul că şi BMW investeşte mult dar nu o face vizibil şi vor fi pe un drum ok
    14 13
  • @
    Edikkk. Cam fortata comparatia cu Samsung,Samsung face de toate,de la aspiratoare pana la automobile si aparate medicale iar divizia lor de baterii e foartbine dezvoltata din ce stiu eu pe cabd Vag face doar masini supraevaluate si carnati,au datorii berechet iar de amenzi inca n-au scapat complet Chiar vrei sa ajungi sa dai 2000$ pe un aspirator Vw pe care sa-l tii max doua luni?:) Vag Samsung ul masinilor electrice...intre a vrea si a lansa opt modele noi in doar doi ani e o mica diferenta,deoacsmdata sunt cu 10 ani in urma Tesla,Nissan,Kia,Hyundai si chiar Renault.
    14 15
  • @Tatraurs
    hater chill
    8 13
  • Edikkk
    Cea mai importantă ştire o reprezintă

    Biden a ieşit preşedinte

    Este deja matematică. Trump a pierdut.
    Ce înseamnă asta?
    Biden este de fapt ghidat din spate de Obama şi a anunţat Biden la ultima dezbatere televizată vs Trump: că va adera la Acordul de mediu de la Paris a doua zi după ce este investit ca preşedinte.

    Trump a spus: aici ai pierdut o gramadă de voturi şi alegerile.

    Ei bine, Biden a pierdut Texas și altele dar a câştigat până la urmă.

    Dealtfel nu Biden la bătut pe Trump ci COVID la bătut pe Trump. Dar asta este o altă poveste.

    CONCLUZIE :
    SUA vor trage maxim de volan (sic!) către energia verde, în special solară şi eoliană şi renunţă complet la orice sprijin pentru industria petrolieră !!!
    Cea a cărbunelui în SUA era deja pe butuci cu toată susţinerea lui Trump, pentru că solar bate cărbunele fără nicio subvenţie deja!

    Nici măcar gazul nu este viitorul !

    Este exact ce UK şi Olanda, ceva mai vag greu Franţa, desfăşoară : trecerea la 100% verde.

    Adică în Olanda nu mai încălzeşti cu gaz, nu poţi trage gaz (gazul metan fiind verde văzut de administraţia Trump!!) ci doar energie electrică şi... pompă de căldură (că o fi aer aer, aer apă, apă apă sau pământ apă, nu contează) plus migrarea totală a maşinilor pe electric.

    Asta este ştirea momentului.

    Apoi Tesla va fi propulsată mult (sau şi mai mult).
    Deja acum 2 zile Tesla a primit comandă FERMĂ de a produce semi truck pentru logiștii americani (mare uniune a transportatorilor de mărfuri pe şosea) !

    Game over petrol (rămâne industria chimică, restul produselor dar nu combustibilii)
    Game over maşina termică

    Asta în polul puternic
    SUA - Canada - Europa - China

    PS putea să fi fost şi Rusia, dar va fi într-o zi. Nu poţi cere unei ţări bolşevice care nu regretă nici trecutul sovietic, să facă capital (prin capitalism) astfel încât să fie bogaţi îndeajuns să fie în rândul NORDULUI !

    Dar va fi, Rusia va deveni "Canada Europei" foarte bogaţi şi ca PIB cap locuitor, dar va mai trece 20-50-100 de ani.
    Depinde de ei cât.
    6 11
  • Edikkk
    Binenţeles la NORDUL

    SUA - Canada - Europa - Rusia* - China
    se pot adauga cele 2 "apendice gemene" :)))

    Korea de Sud - Japonia
    Australia - Noua Zeelandă
    5 8
  • Trump a pierdut din cauza voturilor prin posta/de la distanta. Daca era pe cinstite, i-ar fi zdrobit pe democrati. Asa a fost loc de manareli la greu. Acum ca si-au atins scopul, poate e momentul sa termine si mascarada cu Covid-ul.

    Imi pare rau de Trump cel putin dintr-un motiv. Joburile din manufacturing. Sper sa apuc sa ies la pensie si sa nu ma lupt cu chinezii si indienii pe o mana de orez pe ora.
    17 11
  • Cat despre stirea propriu zisa, de fapt am uitat sa zic. VW o sa le dea de toate pentru toti. Pe saturate. Asa se face un business solid.
    15 3
  • @zarnesteanu
    Sa fi tu ala care numara voturile si tot tu sa fi cel care pierde!? Haide, ma!
    4 14
  • Edikkk
    Da şi nu dle Zarnasteanu

    Dl Trump a luptat mult pentru americanul de rând - sute de milioane!! - care au fost lăsaţi pradă concurenţei globalizate directe cu chinezii !

    Lucru care nu trebuia permis sub nicio formă şi cu Trump care a corectat şi a reuşit în parte mare să facă această corecţie.

    Apoi multe acuze media au fost efectiv măsluite să dea Trump prost la imagine. Sunt sumedenie de cazuri bine cunoscute de ce care le-au studiat.

    Nu merita această umbră Trump şi opoziţia au trecut anumite bariere, este foarte grav să acuzi un om nevinovat.

    Da, Trump se face vinovat de unele dar a fost acuzat de lucruri care nu le-a făcut total injust.

    Oricum zarurile sunt aruncate, din păcate, Trump pusese Chinei piciorul în prag clar împotriva planului diabolic de a distruge prin orice mijloace Vestul şi pentru ca China să devină NU o putere ci SINGURA PUTERE din lume.

    Păcat, vine papagalul de Biden.

    Asta e.

    Partea bună este cu ecologia, mediul, dar în rest, praf.
    8 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru