Volkswagen ID R a stabilit primul record oficial pe traseul montan Poarta Raiului din China: 7 minute și 38.585 secunde pentru prototipul electric

de Daniel Popescu
Luni, 02.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Prototipul electric Volkswagen ID R a stabilit primul record oficial pe traseul montan Poarta Raiului din China cu o lungime de 11.3 kilometri și 99 de viraje, după ce a fost cronometrat cu 7 minute și 38.585 secunde.

Volkswagen a participat la începutul lunii septembrie la un eveniment special în China cu scopul de a continua promovarea mobilității electrice prin intermediul prototipului ID R.

Constructorul german a avut ca obiectiv stabilirea primului record oficial pe traseul montan Poarta Raiului din China, care are o lungime de 11.3 kilometri și 99 de viraje. Pe lângă numeroasele viraje, o altă provocare a fost reprezentată de altitudine, întrucât diferența de nivel dintre start și finis este de peste 1300 de metri.

Pilotul Romain Dumas a efectuat patru teste pe traseu sâmbătă și duminică și alte două teste înainte de stabilirea propriu-zisă a recordului. Volkswagen ID R a trecut linia de sosire cu un timp de 7 minute și 38.585 secunde, iar Dumas a menționat că principala provocare a fost să găsească aderență pe drumul denivelat, mai ales că ID R nu a fost conceput pentru astfel de trasee.

"Cursa este acum deschisă. Invităm pe oricine crede că poate construi o mașină electrică mai rapidă să vină și să ne provoace.

Dacă cineva stabilește un timp mai mic de 7 minute și 30 de secunde, vom face o nouă mașină și vom veni din nou aici", menționează Stephan Wollenstein, directorul Volkswagen pentru piața din China.

Cu aproape o lună în urmă, un Range Rover Sport SVR a parcurs același traseu în 9 minute și 51 de secunde, însă timpul nu a fost omologat oficial.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru