Volkswagen înființează un laborator AI pentru dezvoltarea viitoarelor tehnologii

de Tiberiu Safta
Vineri, 02.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen și-a deschis un laborator dedicat inteligenței artificiale, prin care va dezvolta viitoare tehnologii pentru mașinile sale. Toate mărcile din cadrul Grupului Volkswagen vor avea tehnologii AI.

Începând din acest an, mai multe modele Volkswagen vor avea implementate sistemul de inteligență artificială ChatGPT, un produs care se extinde rapid și în rândul altor mărci din industria auto. Primul model care primește acest sistem este noul Golf facelift, iar acesta va fi disponibil și la actualele și viitoarele modele ale mărcii germane și ale celorlalte brand-uri din cadrul Grupului Volkswagen.

Acum, constructorul de la Wolfsburg a înființat un laborator dedicat dezvoltării de tehnologii pe bază de inteligență artificială. Noul laborator va servi ca un "centru și incubator de competențe în rețea globală pentru viitoarele tehnologii". Concepte ale acestora vor fi dezvoltate prin parteneriate cu companii din Europa, America de Nord și China.

Printre tehnologiile care vor fi dezvoltate cu ajutorul inteligenței artificiale se numără ciclurile optimizate de încărcare pentru mașinile electrice, mentenanța predictivă și capacitatea de a lega la rețea mașinile cu infrastructura, inclusiv cu casele proprietarilor.

De asemenea, sistemele de comandă vocală vor beneficia de dezvoltare în acest laborator. Aici mai adăugăm și servicii care vor conecta mediul digital al utilizatorului cu mașina sa.

Noul laborator AI va include un Consiliu de Supraveghere alcătuit din membri ai Consiliului de Administrație din partea Volkswagen, Audi și Porsche. CEO-ul noului laborator va fi Carsten Helbing. Așa cum spuneam, toate mărcile Grupului Volkswagen vor beneficia de aceste tehnologii dezvoltate în noul laborator.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru