Volkswagen: interioare cu materiale din PET-uri și resturi marine reciclate pentru modelele electrice

de Tiberiu Safta
Vineri, 24.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarele modele electrice Volkswagen se vor folosi de mai multe materiale ecologice în habitaclu. Acestea vor fi confecționate din PET-uri reciclate sau chiar din resturi marine reciclate.

Anul trecut, Volkswagen a lansat modelul electric ID.Buzz, unul dintre cele mai anticipate modele ale constructorului german din ultima perioadă. Interiorul noului monovolum electric este confecționat din materiale ecologice și reciclate, iar o astfel de abordare va fi văzută și la celelalte modele cu zero emisii din familia ID.

Cele mai multe suprafețe ale habitaclului lui ID.Buzz și ale viitoarelor modele electrice Volkswagen sunt confecționate din PET-uri reciclate sau din resturi de plastic găsite în oceane. Inclusiv husele scaunelor se folosesc de un material ecologic, din fire Seaqual, așa cum le numește Volkswagen. Aceste fire au în conținutul lor resturi marine în proporție de 10%.

Potrivit mărcii, utilizarea unor astfel de materiale reduce emisiile de dioxid de carbon cu până la 30% față de utilizarea materialelor convenționale. Mai mult, unele suprafețe, precum capitonajul plafonului sau covoarele pentru podea sunt făcute din poliester reciclat și din alte plastice reciclate.

Folosirea unor astfel de materiale nu se rezumă doar la interior.

De exemplu, unele elemente de protecție situate în partea inferioară a caroseriei sunt și ele confecționate din materiale reciclate. De asemenea, Volkswagen s-a angajat să renunțe la elementele din crom, în favoarea unei vopsele ecologice care imită cromul.

Toate aceste lucruri se vor regăsi la fiecare model electric nou al mărcii. După ID.Buzz, primul model care va primi aceste materiale va fi noul ID.3 facelift. Compacta electrică va fi dezvăluită oficial în 1 martie.

via Volkswagen

Comentarii (7)

  • Presupun ca si pretul va fi scazut caxsa reflecte folosirea materialelor reciclate, nu? Sau gresesc?
    9 0
  • Mircea Badea
    iar prosteala ala? sunt continente de plastic in oceane..

    iar plasticul e oricum cancerigen, mai ales la soare...probabil in interiorul reciclat il aspiri de 2 ori mai repede..
    9 16
  • Mircea las-o jos sau documentează-te cu “cangerigenele”, cancerul este rezultatul prostiilor care le faci, gândire, alimentație stil de viața… restu-i vraja pentru botaniști sa creadă ca fac si ei ceva ;)
    11 7
  • Seriff
    Indemni pe altii la documentare si matale scrii: "..rezultatul prostiilor care le faci.." nu te zgaraie bre la urechi. Un "PE" inainte de "care" ar fi fost ideal, asa, daca taceai, filosof ramaneai, nu te supara pe mine..
    11 2
  • Sau mai pe romaneste, gunoaie. Dar gunoi cu sigla de VW. Heil VW!!!
    3 0
  • Corect un “pe” este necesar, nu am pretins ceea ce nu sunt, recunosc sunt superficial legat de ortografie si de acorduri (uneori) când scriu, este alegerea mea si mi-o asum… totuși ce are asta cu documentarea in legătura cu cancerul si cauzele? … apropo de cine rămânea filozof :)) când o sa postez pe subiecte de gramatica si literatura probabil comentariu tău ar fi avut sens… in contextul de pe AM îți doar arați limitele si faptul ca ce spun te intrigă, dar stai liniștit si eu am întâlnit mulți oameni mult peste mine, dar am ales sa învăț de la ei, alegerea este a ta…
    3 2
  • Ke/ro -sen
    Afurisită reclama!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru