Volkswagen lansează Arteon R-Line Edition: modelul propune elemente speciale de caroserie și echipamente suplimentare pentru interior

de Cornel Șocariciu
Marti, 07.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen introduce Arteon R-Line Edition. Modelul va fi produs în doar 250 de unități și propune o serie de elemente speciale de caroserie și echipamente suplimentare la interior. Livrările vor demara în luna februarie.

Volkswagen a publicat primele imagini și detalii referitoare la noua versiune Arteon R-Line Edition. Conform oficialilor producătorului german, modelul propune o serie de elemente speciale pentru exterior și dotări generoase pentru interior.

Caroseria lui Arteon R-Line Edition va fi disponibilă exclusiv în nuanța Moonstone Grey. Detalii vopsite în negru se află pe spoilerul spate, la nivelul prizelor de aer și pe pragurile laterale. De asemenea, eleronul discret amplasat pe portbagaj și plafonul sunt vopsite tot în negru. Pachetul exterior pregătit de constructorul german se încheie cu jantele Rosario de 20 de inch.

Pentru interior, Volkswagen a pregătit următoarele echipamente: tapițerie din Nappa, banchetă spate încălzită, sistem de infotainment Discover Pro cu funcție Wireless App-Connect, instrumentar digital de bord, sistem Area View, Park Assist și faruri full-LED. De asemenea, Arteon R-Line Edition va fi echipat și cu un pachet complet de sisteme de siguranță.

Volkswagen Arteon R-Line Edition va fi disponibil atât cu motoare diesel, cât și cu unități pe benzină.

Fanii motoarelor diesel pot alege propulsorul de 2.0 litri în versiuni de 190 CP și 240 CP. Indiferent de alegerea făcută, resursele vor fi gestionate de o cutie automată DSG. În cazul versiunii de 240 CP, nemții vor veni și cu un sistem de tracțiune integrală.

Gama pe benzină este formată dintr-un propulsor de 2.0 litri TSI care poate fi comandat în versiuni de 190 CP sau 272 CP. Și în acest caz, nemții propun o cutie automată DSG și un sistem de tracțiune integrală, acesta din urmă fiind disponibil doar pentru varianta de 272 CP.

Conform oficialilor, sistemul ESC a fost recalibrat pentru versiunea Arteon R-Line Edition. Noul vârf de gamă pregătit de Volkswagen este deja disponibil pe piața din Germania, prețul de pornire fiind de 55.970 de euro (2.0 TSI de 190 CP). Livrările vor începe în luna februarie, iar producția va fi limitată la 250 de unități.

Comentarii (5)

  • reusit si agresiv stilul dar cand il vezi cum demoleaza jaloanele la testul elanului sub viteze de clio-fiesta...
    16 5
  • Niste plastice vopsite in negru lucios, eventual niste neoane in plus. Pac, mai crestem pretul cu vreo 5-10 mii
    15 5
  • Edikkk
    S-o vândă la turci şi slovaci
    8 8
  • au luat-o razna. trag niste dungi mai futuriste pe caroserie, mai pun cativa caluti si aia e...mai punem 10.000 de euro minim la pret.ma rog, pana la urma prost nu e cine cere...
    5 2
  • Adrian
    Voi v-ati uitat la dotarile incluse in aceasta editie? Ati configurat un model de baza, adaugand motorizarile si dotarile incluse in aceasta editie? Ati configurat un Audi A5 Sportback? Sau aruncati cu niste cuvinte aiurea, ca 2 betivi la usa bodegii, care stiu mult mai multe despre vanzari si despre politica decat oricine altcineva?

    Masina asta are oricum un pret de plecare cu 10000 euro peste un Passat, dar include dotari care dincolo sunt optionale, plus factorul de exclusivitate. Multe lucruri de pe piata sunt mai scumpe doar pentru ca sunt diferite. Oamenii vor sa fie diferiti. In plus, costurile unei editii limitate sau care se vinde mai greu, trebuie acoperite de undeva. Oare de ce este mai scump un telefon roșu sau alb, decat unul negru ?

    Dar voi stiti astea mai bine. Va mai cumpar un Burger la 2 litri ?
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru