Volkswagen lansează noul ID.5: până la 299 CP și 520 de kilometri autonomie

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 03.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a publicat primele imagini și informații despre noul SUV electric ID.5. Acesta este disponibil cu o singură variantă de baterie și trei versiuni de motorizare, inclusiv una GTX.

Gama de vehicule electrice ID, de la Volkswagen, a fost acum extinsă odată cu lansarea noului ID.5. Acesta este construit pe aceeași platformă MEB, ca ID.3 și ID.4, dar, spre deosebire de ele, propune un plafon plonjat și, implicit, o formă de SUV coupe.

Din acest motiv, SUV-ul german are un coeficient aerodinamic Cx îmbunătățit (0.26). Desigur, există și un mic dezavantaj, în ceea ce privește volumul de încărcare al portbagajului: 549 de litri cu scaunele spate în poziție normală și 1.561 de litri cu ele rabatate.

Și interiorul este identic cu cel al lui ID.4, cu excepția sistemului multimedia care a fost revizuit.

Din punct de vedere tehnic, noul Volkswagen ID.5 este disponibil cu o singură variantă de baterie: 77 kWh. Ca motorizări, clienții au la dispoziție versiunea Pro (un singur motor electric și 170 CP), Pro Performance (tot un motor electric, dar cu 204 CP), iar ultima, dar cu siguranță nu cea din urmă, versiunea GTX.

Aceasta este echipată cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte (deci tracțiune integrală).

Ca în cazul lui ID.4 GTX, ansamblul dezvoltă 299 de cai putere, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 6.3 secunde și o viteză maximă de 180 km/h.

Acumulatorul poate fi încărcat rapid la stații de 135 kW. Volkswagen declară o autonomie de 520 kilometri (WLTP) pentru versiunea Pro Performance și 480 de kilometri pentru ID.5 GTX.

Noul Volkswagen ID.5 va fi produs la uzina din Zwickau, Germania.

via Volkswagen

Comentarii (11)

  • intrebare-plangere catre wv:

    -de ce cereti prin reprezentanta din Romania 1200 lei doar pentru a debloca conexiunea android auto de pe o masina de 48.000 euro?

    -nu va e rusine?

    Ms.
    50 0
  • Edikkk
    Bravo VW !!

    Maşina arată mult mai bine în realitate !

    Practic VW şi-a făcut lecţiile în ceea ce priveşte venirea Tesla.

    Încă mai au de recuperat la capitolul eficienţă, dar sunt mai buni la alte capitole.

    De văzut Ionity care au preţuri cu 30-50% mai mari decât Tesla chargere (preţurile cu abonament).

    Tesla îi domină şi la acest capitol, plus că abonamentul pentru încărcare super chargere Tesla este lunar iar cel Ionity anual!!

    Şah iar dat de Tesla concurenţei.
    4 32
  • Astia o tot scalda cu electricele si guvernele statelor spunca stam rau cu energia electrica. Cine ii mai intelege.
    20 3
  • E de neinteles strategia de design de la VW. Tind sa cred ca sunt 2 echipe diferite: unii care redeseneaza masinile din generatia veche (Golf, Passat, Touareg etc) si unii care le deseneaza pe astea noi cu baterii. Inteleg ca ii copiaza furibund-inept pe cei de la Tesla cu simplificarea pana la anihilarea oricarei urme de estetic, dar de ce nu pot macar sa se straduiasca un pic? Macar sa se prefaca. E incredibil ce fac astia cu VW, vremelnicii sefi actuali. Fac praf tot. Chiar nu e nimeni rational acolo? Luminile-s aprinse, dar nu e nimeni acasa, frate...
    23 3
  • Nu prea îmi place că viitorul va fi electric și mai ales că nu ne vom mai permite așa ușor o mașină... dar este și o parte bună și anume că mașinile astea electrice au viteze maxime destul de mici. O să leșine cocalarii de frustrare că nu mai pot merge cu 200 pe DN-uri și autostrăzi :))))
    13 1
  • Arata mai bine in realitate, spune cineva mai sus, dar masina apare pe piata in 2021.Avem un time traveller printre noi.
    Mana sus cine a condus ID3/ID4 si se intelege bine cu lipsa butoanelor fizice. De asemenea, cand pornesti masina, in mod inexplicabil nu poti sa faci nimic aprox. 1 minut: pare ca ii ia cam 1 minut sa "booteze" sistemul - wtf VW?
    Nu's fan Tesla dar nu pot sa nu recunosc ca inca sunt in fata majoritatii.
    Altfel, cred ca e cel mai frumos spate de VW din gama actuala sau viitoare.
    9 3
  • @Moldovean, exista pe piata destule electrice cu 200+ top speed.
    2 4
  • Ineptiile cu urgenta-climatica, gargaunii Gretei - fatuca cu probleme de sanatate mintala, viermaraia de "experti" si oameni de stiinta, samd - cine mai pune botu' la asa ceva e dus cu pluta:

    https://adevarul.ro/international/europa/despre-bataia-joc-nivel-inalt-micile-mari-razbunari-politice-nivel-inalt-1_618240ee5163ec42711eba09/index.html
    12 4
  • @Moldovean
    Intr-adevar masinile se tot scumpesc. La fel si casele.
    O sa vedeti peste cativa ani ca o sa se imputineze numarul proprietarilor si o sa tot creasca numarul chiriasilor. Sunt fonduri de investitii care cumpara blocuri intregi. O sa fie tot mai greu sa cumperi un apartament.
    La fel si cu masinile... se merge pe ideea de car-sharing care incepe sa prinda la tineri.
    Asta e un fel de subjugare semi-ascunsa.
    Vrei, nu vrei, trebuie sa muncesti pt cineva care detine controlul.
    7 0
  • Este un job sigur și relativ simplu sa trăiești de pe așa zisa încălzire globală.
    Vine un vânt o torențială cu gheață… gata este de la încălzirea globală… da am uitat se topește gheața… uau!!!
    Nu zice nimeni ca nu suntem cea mai murdara și nesimțită specie in materie de poluare și consum resurse, dar asta nu are legătură cu așa zisa încălzire globală.
    Aș mai sublinia și culmea ipocriziei a tuturor celor care “parazitează” planeta trăind inexplicabil de pe acest subiect inventat și care ard gazul de pomană.. dar au electrice…. Cine are răbdare sunt numeroase “filmulețe” de la începutul anilor 2000 care “demonstrau” clar ca ne ia naiba până in 2020 și chiar îmi amintesc multe discuți aprinse in cercul de prieteni pe subiect… am crezut și cred ce am afirmat… inepție totala!!!
    4 1
  • cornel
    Ce nume sunt astea? ID 3,4,5? Chiar asa lipsa de imaginatie? O sa vina chinezii sau romanii cu masini inferioare la performante dar cu nume frumoase (Ora Cat sau Spring) si o sa va ia clientii. Multi sunt analfabeti in tehnica si aleg masinile dupa cum suna numele, pret, culoare, forme, nu dupa Kw si sec. pana la 100 Km/h.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru