Volkswagen lansează un concurs de design pentru studenţi

de Sebastian Toma
Luni, 12.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va derula un concurs internaţional de design pentru studenţi, scopul concurenţilor fiind de a dezvolta o maşină pentru un joc video, care să surprindă totuşi spiritul mărcii germane. Câştigătorul primeşte o stagiatură de şase luni la Volkswagen, în Germania.

Volkswagen propune un concurs de design pentru studenţii din toată lumea pasionaţi de automobile şi industria jocurilor video. Acesta se numeşte Volkswagen Design Contest şi pune la bătaie o stagiatură de şase luni la centrul de design Volkswagen din Wolfsburg. Până pe 15 august, fanii Volkswagen cu talent la design trebuie să dezvolte un concept de Volkswagen care să aibă propriul aspect exterior, propriul interior, o interfaţă, ornamente, culori şi elemente grafice. Pe lângă asta, conceptul virtual pe care trebuie să-l deseneze concurenţii trebuie să reprezinte şi conceptul de brand al mărcii din Wolfsburg.

Walter de Silva, designerul şef Volkswagen Group: "Sfârşitul deceniului va aduce maşini cu un design prea complicat"

Juriul este condus de Klaus Bischoff, director executiv al departamentului de design de la Volkswagen. Pe lângă Bischoff, lucrările vor fi evaluate de Tomasz Bachorski, Oona Scheepers şi Oliver Stefani. În cadrul departementului de design Volkswagen, fiecare dintre cei trei este şeful unei secţii, respectiv design interior, culori şi ornamente şi design exterior.

Concurenţii trebuie să trimită maximum trei fişiere PDF sau jpg, în care să descrie clar vehiculul şi să-i prezinte aspectul, la o rezoluţie de 100 dpi şi cu o dimensiune maximă de 150x100 cm (laţime x înălţime). Înscrierea se face pe portalul dedicat al Volkswagen Design Concept.

Volkswagen T-Roc Concept este cea mai recentă creaţie a companiei germane prezentată public.

Urmareste Automarket
Pe lângă dezvoltarea unui concept Volkswagen pentru un joc, cei de la Volkswagen caută să găsească noi designeri tineri şi talentaţi, cu care să dezvolte noi modele de serie. În plus, concursul de design de la Volkswagen va întări relaţiile dintre marca germană şi universităţile care au specializări legate de design.
Volkswagen Design Contest nu este o premieră nici pentru marca germană şi nici pentru industria auto, mai multe mărci având, periodic, evenimente în care concurenţii trebuie să deseneze de la zero un nou model al mărcii respective în versiune concept, iar câştigătorul are ocazia să câştige o stagiatură în cadrul companiei respective.

Şeful de design Volkswagen: "A trecut vremea design-ului extravagant"

Via Volkswagen

Comentarii (14)

  • Andrei
    Contestatarii VW aveti ocazia sa schimbati designul marcii daca nu va plac abordarile de design,eu unul de as avea abilitatile cerute aici as incepe treaba!
    6 0
  • si se va face coada la Copy-Center-uri
    7 6
  • someone
    degeaba lanseaza ei concurs de design, daca tot aceleasi linii le aleg pentru toate modelele.
    4 2
  • Erbavut
    @Automarket:
    Cum as putea participa si eu ? Unde gasesc detalii despre inscriere si despre ce avem de facut mai exact ? Exterior, interior, accesorii pe care sa le desenez.
    7 3
  • @Erbavut: wtf?
    http://volkswagen-design-contest.com/register/
    3 1
  • Erbavut
    Mi-am facut cont. De castig promit sa va trimit la fiecare din Jermania cate un AUDI Q7 TDI dezmembrat pe piese cu un VW LT pana in Romania. :)) Glumesc.
    O sa incerc si eu sa fac niste desene. Incercarea e gratis si n-am nimic de pierdut.
    10 0
  • Erbavut
    Ma puteti ajuta va rog cu cerintele ? Am tradus si in mare stiu ce inseama, dar ce inseamna de exemplu la culoare RGB ?

    PRIZES

    After the contest deadline, the jury will choose the three best students and their respective universities.

    The three winners of the design contest will be invited to attend a six-month internship at the Volkswagen Design Center in Wolfsburg. The internship offers the winners of the competition the chance to experience and participate in the daily operation of the global Group.

    A part from support with strategy and concept development for Volkswagen´s interior, exterior and Color & Trim design, the interns will be given the chance to work on ongoing production projects.



    SUBMISSION



    To take part in the contest and send in entries, please proceed as follow:
    Please note to take part in the competition you have to be enrolled in any Design-related course of study!

    Set up 3 pages: 150 cm wide; 100 cm high ( 59,06 inch x 39,37 inch )
    Draft + description of the video game
    Put your name and your university on the design( bottom right hand corner )
    Format: Convert to PDF or jpg and zip all Files ( .zip or .rar )
    Registration ( You have to register with your personal data and define a Username and password which you use later for logging in. )
    Log in with Username and password (After logging in, you will be given access to the password-protected area with the Upload navigation item )
    Uploading the entries ( After a successful upload you will receive a brief confirmation. The entry is now saved and is ready for evaluation at a later stage by the jury. )
    UPLOAD REQUIREMENTS



    - File format: PDF, jpg packed in .rar or .zip

    - Maximum file size: 10 MB per chart

    - Maximum number of charts: 3 charts per participant (incl. description of the video game)

    - Resolution: 100 dpi

    - Size: per chart 150 cm wide x 100 cm high (59,06 inch x 39,37 inch)

    - Color mode: RGB
    1 2
  • http://www.f64.ro/blog/2012/04/13/despre-pixeli-si-culoare/
    4 0
  • RGB :)
    Omul nu stie ce e RGB dar vrea sa participe la concurs de design... + pune intrebari pe site ca un internaut adevarat "care este".
    Din vise se nasc ideile geniale, dar altfel de vise ;)
    4 3
  • @RGB :)

    m-am nascut pe vremea cand telefonul se instala la domiciliu ca urmare a unei cereri depuse la Posta Romana si citeam despre telefonia mobila in articolele prezente in Almanahurile Stiinta si Tehnica. Cand am pus mana pe un calculator (1998) intr-un Liceu de Informatica m-am jucat juma de zi; iar la vederea lui Win 3.1 credeam ca e SF pe langa DOS-ul folosit la cursuri. Cat despre RGB....am ajuns sa muncesc intr-un domeniu in care RGB-ul este prezent ca aerul dar la inceputuri nici nu stiam cu ce se mananca un soft 3D

    evoluam cu totii...iar Erbavut e doar un kid care poate incerca marea cu degetul...important e sa porneasca si sa evolueze....

    @erbavut. ...vezi ca si Michelin are un concurs (din nefericire se termina luna asta, parca) si pe net exista o comunitate foarte puternica de visualart punct ro
    4 0
  • cineva
    @Vianu
    Bravo pt atitudine! Ar trebui mai multica tine in tara asta...
    4 0
  • @vianu
    Asta e problema noastra ca natie (exceptiile alea cateva le excludem). Preferam sa invatam din auzite in loc sa abordam o problema de unde trebuie. Si asta vine din educatie.
    E vorba de abordare nu ca omul a intrebat ce e aia RGB, e problema de fond nu de continut.
    Dar asta e parerea mea si poate sa o impartaseasca cine vrea... sau nu.
    Talentul, daca exista, exista degeaba daca nu il cultivi cum trebuie.
    Altfel ramai doar cu intrebarea de pe forum.
    In loc sa intrebe tampenii nu era oare mai bine sa ia problema de la radacina? Adica sa afle frumos singur ce e "aia" din surse corecte, nu ca i-a raspuns cineva pe un forum.
    Deja prea multa poveste pt nimic...
    1 0
  • @@vianu

    educatia ne-o facem si din auzite si din citite si cum apucam... acum vreo 15 ani aveam un soft caruia nu-i functiona "help-ul".. net-ul (care merga ca melcu') nu oferea (inca) tutoriale video iar cele scrise erau mai pe sponci so, invatarea a fost pe ghicite sau pe principiul "incercare-eroare" si cand intalneam un "batran" ii puneam intrebari stupide, ridicole, u name it....

    Dadeam mai sus un nume de site in care astfel de intrebari au fost (cred ca mai sunt) la ordinea zilei...culmea nimeni de acolo nu iti facea teoria chibritului ci ti se raspundea strict si la obiect. Ori erai trimis cu un link la informatia explicitata profesional. Nu stiu daca tu ai intrat pe link....dar daca esti nemultumit de "corectitudinea" informatiei cel mai corect ar fi fost sa ii explici ce intelegi TU prin RGB.

    Si inca ceva...din "stupizenia" intrebarii este de presupus ca suspectul nostru e un "kid" in domeniu (poate si ca varsta). Probabil ca schitele sale sunt chiar schite in sensul clasic (creion, pix, etc) deci hai sa lasam fumurile de atot-cunoscatori si daca tot ne auto-intitulam specialisti in educatie sa o si aratam.

    PS cultivarea talentului e una, informarea e alta...dar asta stiai deja.
    1 0
  • Omul incearca.E ceva rau in faptul ca cere ajutor? Daca nu stie anumite lucruri,ii dam in cap? In Romania ,vad ca e normal asa ceva.Copilul asta ar trebui ajutat si incurajat.Se gandeste sa faca CEVA. Copiii aia care au castigat premii la NASA(sau cam asa ceva),pana la urma au fost ajutati de guvernul ponta? Li s-a promis ca li se vor da bani pentru calatorie.
    Ne mai miram?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru