Volkswagen lansează un nou SUV: Taigo este versiunea europeană a lui Nivus

de Alexandru Monenciu
Joi, 29.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen Taigo este noul SUV coupe pe care constructorul german de automobile tocmai l-a lansat în Europa. Acesta este, de fapt, versiunea europeană a lui Nivus.

Anul trecut, la finalul lunii mai, Volkswagen a lansat în Brazilia SUV-ul coupe Nivus. Acum, acesta a ajuns în Europa sub denumirea de Taigo și va fi poziționat în gamă între modelele T-Cross și T-Roc.

Noul Taigo este asamblat pe aceeași arhitectură MQB A0 ca și T-Cross. Măsoară 4.270 milimetri în lungime, 1.757 milimetri sunt trecuți în dreptul lățimii, înălțimea este de 1.490 milimetri, iar ampatamentul măsoară 2.566 milimetri. Portbagajul are un volum de încărcare de 438 de litri (455 de litri are T-Cross).

Din punct de vedere al designului exterior, Volkswagen Taigo este identic cu Nivus. Același lucru se poate spune și despre interior, cu câteva mici excepții: sistemul de control al climatizării a fost preluat de la Polo facelift, iar lista cu sisteme de siguranță și asistare este mai stufoasă decât a modelului vândut în America de Sud.

Pasagerii vor regăsi la interior sistemul multimedia MIB3 și un display central de 6.5 inch în standard, dar clienții pot opta și pentru unul de 9.2 inch.

Din pachet mai face parte și instrumentarul de bord complet digital.

O altă diferență între Nivus și Taigo este că acesta din urmă va putea fi comandat într-o versiune R-Line.

Noul SUV coupe, din portofoliul european al celor de la Volkswagen, va fi disponibil numai cu motorizări pe benzină, iar tracțiunea față este singura variantă.

Gama include propulsorul de 1.0 litri, în versiuni de 95 și 110 CP, dar și unitatea de 1.5 litri capabilă de 150 CP. În funcție de alegerea făcută, acestea vin în compania unei transmisii manuale cu 5 sau 6 trepte, sau a uneia automate DSG cu 7 rapoarte.

via Volkswagen

Comentarii (14)

  • Era nevoie de un alt SUV in gama... unul coupe... dar in 4 usi si cu tractiune fata. Cu motor de 1L si evacuari false (4 la numar). Microhibrid ceva mancar? Nici vorba!

    VW se plange de canibalizare in cadrul grupului dar nu trece luna si mai lanseaza cate un SUV.

    Ford Puma mi se pare mai reusit decat acest Taigo.
    26 4
  • Deci în intervalul T-Cross (4108 mm) - T-Roc (4268 mm) adică 160 mm se simțea nevoia și de ceva nou la 4270 mm?
    Care o fi logica?
    20 2
  • @ds - ai inteles gresit, Taigo este versiunea coupe a lui T-Roc. Sau un model nou ca sa mai apara VW in "ziare".

    Imi plac mai multe modele VW, dar unele mi se pare ca nu au nici un sens.
    12 2
  • Andrei
    Vom vedea multe pe străzile noastre, dar peste vreo 20 de ani, când le vând bunicuțele din Germania.
    12 5
  • @noname00
    Așa o fi, nu contest. Dar, făcând săpături am aflat faptul că și boșii de la vw știau de o eventuală canibalizare, dar au zis"nu-i bai, studiile de piață au arătat că e musai nevoie mare de Taigo". Incurcate-s căile marketingului! Și totuși, de ce nu i-or fi zis T Roc Cabrio, nu era mai simplu?
    5 1
  • Edikkk
    Nu este nicio canibalizare pentru că acest model este pentru Brazilia şi America de Sud, nu se vor vinde în Europa

    Iar modele T-rock T-cross din Europa nu cred că se vând în America de Sud.

    Ce vedeţi voi, că până şi sud americanii sunt mai evoluaţi.... au cutii automate !!

    Nu stau cu 3 pedale şi trag de băţ încontinuu ca în înapoiata Europă.
    2 23
  • inexorabil
    Dragilor, fiţi atenţi, căci hălăduieşte printre noi un “super-evoluat”. Mă şi mir cum acceptă să-şi profaneze zilnic sfintele-i picioare bătătorind pământul “înapoiatei Europe” (eh, evident că “în context” ne sugerează că UE reprezintă o insulă de “progres” într-un ocean de “vrăjeli din trecut”).

    PS. Bătătorind? Cred că fabulez! Da’ ce, iese vreodată din bârlogul lui dotat cu laptop??? Cine ştie dacă nu cumva a fost pus sub interdicţie de lege pentru incapacitatea de a “îngriji de interesele sale” (conform limbajului juridic), iar mami îl tolerează aşa, că de! cum altcumva să trateze hiba? Biata femeie :(
    10 6
  • Edikkk
    Înapoiată Europă la acest capitol.

    În altele Europa este, întradevăr mult mai dezvoltată decât restul lumii.
    2 10
  • inexorabil
    Repede cu precizarea/rectificarea! Eronată însă. Nu, tati, deja s-a produs “exportul de bunăstare” către alte zări (apud @PMC). Implicit, de tehnologie…Europa “viitorului luminos” va eşua într-un lagăr al exterminării prin muncă “modernă” (alias neo-stahanovism de tip corporatocratic), prin taxe fel de fel, prin consumerism de Ersatz, prin anihilarea personalităţii în “The Matrix” şi prin decerebrare mediatico-propagandistică, conform testamentului Illuminati via Ş.F.
    9 4
  • @Edikkk, am o nelămurire: înainte de a comenta ai citit articolul? Zice negru pe alb: Volkswagen Taigo este noul SUV coupe pe care constructorul german de automobile tocmai l-a lansat în Europa.
    6 0
  • Hidos
    3 0
  • Elektrokkk prefer de o mie de ori o manuala decât o DQ200
    5 1
  • Om satul
    Oare cat o sa mai tina cretinitatea asta cu SUVurile coupe?
    Pentru analfabeții care se dau drept specialiști in automobile, o caroserie coupe are întotdeauna 2 usi, ci nu 3, 4 sau 5.
    2 1
  • Bună,
    este bine că apar modele, noi, unele izbitor de asemănătoare cu ale altor mărci, în cazul de față, SUV VW seamănă cu ARKANA RENAULT. Este bine sa fie concurență cât mai mare, să avem de unde alege. Per total e fain. FELICITĂRI celor de la VW.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru