Volkswagen menține planul de a începe livrările lui ID.3 în vară: producția hatchback-ului electric va fi reluată în 23 aprilie la uzina din Germania

de Daniel Popescu, Foto: Volkswagen
Miercuri, 22.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat că planul de a începe livrările hatchback-ului electric ID.3 în vara acestui an nu a fost afectat în niciun fel de oprirea temporară a producției la uzina din Zwickau.

Volkswagen a reluat treptat producția în această săptămână la principalele sale uzine din Europa, după ce a luat o serie de măsuri de protecție pentru angajați.

Uzina din localitatea germană Zwickau își va relua producția în 23 aprilie, iar acolo constructorul produce hatchback-ul electric Volkswagen ID.3.

Modelul electric a fost în ultima perioadă în centrul a numeroase incertiudini cu privire la startul livrărilor, ca urmare a unor probleme de natură software care nu au fost rezolvate nici până în prezent. Ulterior, speculațiile despre startul livrărilor au luat amploare după întreruperea producției din cauza pandemiei de coronavirus.

Cu toate acestea, publicația Automotive News anunță că planul inițial care prevede startul livrărilor în această vară este în continuare valid. "Purtătorul de cuvânt al Volkswagen ne-a spus că lansarea lui ID.3 în vară rămâne intactă în ciuda întreruperii producției în 20 martie", menționează sursa citată.

Înainte de închiderea uzinei, Volkswagen producea circa 100 de unități ID.3 pe zi, însă planul este să ajungă la o producție zilnică de până la 1.500 de unități pentru a respecta obiectivul de a produce 330.000 de unități anual.

Volkswagen a confirmat anterior că va continua producția lui e-Golf până în luna noiembrie a acestui an.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Parca vorbim de planul cincinal din vremea comunistilor: bun - rau, se aplica!
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru