Feedback

Volkswagen nu renunță încă la cutiile de viteze manuale: "Le vom oferi atât timp cât există cerere"

Publicat Miercuri, 25.03.2020
de Daniel Popescu, Foto: Volkswagen
Comenteaza 0
Volkswagen nu renunță încă la cutiile de viteze manuale: "Le vom oferi atât timp cât există cerere" - Poza 1
Volkswagen a confirmat că nu va renunța la cutiile de viteze manuale, pe care va continua să le ofere atât timp cât va exista cerere din partea clienților.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Una dintre tendințele din industria auto este ca unii producătorii să ofere anumite versiuni ale modelelor doar cu cutie de viteze automată.

Această strategie generează deja o serie de ipoteze potrivit cărora în viitorul nu foarte îndepărtat constructorii vor oferi doar cutii de viteze automate. Cel puțin pentru moment, oficialii Volkswagen au exclus însă această variantă și susțin că vor continua să ofere opțiunea cutiei de viteze manuale dacă există o cerere susținută din partea clienților.

"Unii oameni preferă să revină la rădăcini și să schimbe treptele de viteza manual. Așa că, atât timp cât există cerere, vom continua să le oferim", a precizat Matthias Rabe, directorul departamentului de tehnologie al celor de la Volkswagen.

De exemplu, noua generație Volkswagen Golf GTI (foto) cu motor de 2.0 litri și 245 de cai putere este disponibilă standard cu cutie manuală cu șase trepte, în timp ce cutia automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte este opțională.

În schimb, noul Golf GTD este oferit standard cu cutie de viteze automată cu șapte trepte.

Via Autocar


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru