Volkswagen oferă tracţiunea integrală şi pentru modelul Golf Variant

de Dragoș Băltățeanu
Luni, 29.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va oferi tracţiunea integrală 4Motion şi pe modelul Golf Variant. Sistemul 4x4 va putea fi comandat doar în asociere cu două motorizări turbodiesel.

Volkswagen a anunţat că modelul Golf Variant va putea fi comandat în Europa şi cu sistem de tracţiune integrală. Astfel, cine va dori un Golf Variant 4Motion îl va putea obţine doar dacă alege unul dintre propulsoarele TDi de 1.6 sau 2.0 litri. Prima versiune care primeşte sistemul 4Motion este Golf-ul Variant 1.6 TDI de 105 CP şi 250 Nm. Dotat cu tracţiune integrală, acest Golf Variant va consuma în medie 4.5 litri/100 km, fiind cu 18% mai eficient faţă de predecesorul său.

Volkswagen mai oferă 4Motion şi pentru motorizarea 2.0 TDI de 150 CP şi 320 Nm. Consumul oficial anunţat pentru Volkswagen Golf Variant 2.0 TDI 4Motion este 4.8 litri/100 km. Ambele versiuni sunt disponibile cu transmisie manuală cu şase trepte. Volkswagen ţinteşte cu acest model clienţii care vor să tracteze rulote sau remorci. Astfel, echipat cu cârlig de tractare, un Golf Variant 2.0 TDI 4Motion poate tracta 2.000 kg pe pante ce variază între 8 şi 12%. Modelul echipat cu motorul de 1.6 TDI poate tracta 1.900 kg pe pante de 8% şi 1.700 kg pe pante de 12%.

Sistemul 4Motion folosit de modelul Golf Variant foloseşte tehnologia Haldex aflată la a cincea generaţie. 

Via Carscoops

Comentarii (7)

  • Eu n-am tractat rulote sau remorci însă în serpentine, curbe, ploaie şi zăpadă maşina se comportă excelent, fiind foarte stabilă.

    Acest Variant e cel mai frumos de până acum, mult peste variantele 5 şi 6, tre' să recunosc!
    22 2
  • Vasilica
    Cine mai ofera 4x4 in aceasta clasa?
    21 3
  • catalin
    dar cine dreaqu achizitioneaza 4*4 in aceasta clasa ? pe de alta parte, daca 1.6 inghite 4.5 am zis ca 2.0 se multumeste cu 3.9...cred ca la facelift, era sa zic golf 8, va scoate un 3.5 lejer, si automatic, si 4*4 si mai ales in culoarea alba :))
    4 5
  • @vasilica ... subaru, suzuki ... si-or mai fi si altii, dar astia-mi vin acum in minte ...
    4 5
  • Vasilica
    Subaru! Suzuki parca nu au in clasa asta nimic. si cred ca ar mai fi si Lancer! Dar din atatia producatori destul de limitata oferta!
    5 0
  • suzuki are pe kizashi ... nu stiu daca are si varianta wagon in schimb ...
    subaru are impreza si outback ... si multe altele ... ca ei cam tot ce au - pe piata nord-americana cel putin - e 4X4 ... dar marca asta n-o recomand nimanui din pricina motorului !
    lancer ... mi se pare ca are, dar pe evo ... ceea ce e la un pret mult mai mare ... acolo deja intra la concurenta cu masinile premium nemtesti ...

    oferta limitata ... hm ... pai nu prea e nevoie de tractiune integrala ... in orase in special. nu spun ca nu e utila dar nu neaparat necesara.

    personal nu as lua una cu propulsie/tractiune spate ... atunci mai bine caut - daca ma intereseaza un constructor anume - ceva 4X4 daca are in portofoliu ...

    drumuri bune sa ai cu sau fara 4X4 ... !
    2 1
  • in clasa compacta, doar vag mai da 4x4 - au si pe octavia si a3
    in rest subaru pe impreza sau xv (outback e deja clasa urmatoare, mai mare) ofera standard awd
    bmw are pe seria 1 tot asa, pe 2 3 motoare.
    mitsu nu are decat pe lancer evo/ralliart si apoi pe SUV uri
    suzuky are pe sx4 si fiat pe sedici si panda - desi nush daca sunt clasa compacta...
    in rest, pauza sau doar pe modelele din clase superioare.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru