EXCLUSIV: Viitorul Saab 9-3X, surprins necamuflat

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 05.02.2009
Cu numai trei saptamani inainte de Geneva, Saab face ultimele teste ale noului model 9-3X, rivalul declarat al actualului Audi Allroad si Volvo XC70.

Pe masura ce ne apropiem de ziua in care Salonul Auto de la Geneva isi va deschide portile, tot mai multe concepte si versiuni de serie incep sa isi faca aparitia in presa de specialitate. Saab este pe punctul de a finaliza testele modelului pe care il va aduce la Geneva, crossover-ul 9-3X, care in prezent nu mai reprezinta o surpriza pentru nimeni.

Ultimele fotografii spion furnizate de CarPix au surprins noul model in timpul unor teste de iarna, fara camuflaje. Imaginile tradeaza formele unui break cu tractiune integrala, o garda la sol mai inalta cu 30 de mm si panouri de protectie. Spoiler-ele au fost redesenate iar bosajele au fost largite pentru a-i insufla modelului un aspect off-road.

Sistemul de tractiune integrala va fi asigurat, ca si in cazul actualului 9-3 XWD, de producatorul suedez Haldex. Prototipul spionat de CarPix era echipat cu un propulsor de 210 cai putere imprumutat de pe versiunea 2.0 XWD insa versiunea de serie va fi disponibila si cu o optiune diesel: cel mai probabil motorul de 1.9 litri TTiD care livreaza 180 de cai.

Cand va debuta la Geneva peste trei saptamani, noul Saab 9-3X va trebui sa se bata de la egal la egal cu nume grele din segment ca Volvo XC70, Skoda Octavia Scout, Subaru Outback si Audi Allroad.

via | CarPix

Comentarii (3)

  • Skoda Octavia Scout
    nu are ce cauta in comparatie cu audii allroad sau volvo xc 70.
    0 0
  • Bogdan M
    Volvo toata ziua
    Deci asta-mi pute a Volvo de la 10 KM
    0 0
  • Convingere
    S-ar fi putut un pic mai frumos....daca ne gandim la "verisorul" Volvo. Oricu , calitativ sunt convins ca e mult peste audi. Eu m-as simti mult mai bine.........
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru