Volkswagen oprește din nou o parte din producție: cerere prea mică pentru automobile

de Paul Cosma
Joi, 14.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen este nevoit să reducă producția la uzina din Wolfsburg, la scurt timp după ce a repornit-o, din cauza cererii scăzute în contextul crizei COVID-19.

Redeschiderea fabricilor auto după relaxarea restricțiilor a dat speranțe constructorilor, însă situația din piață nu permite încă “întoarcerea la normal”.

După o pauză de 6 săptămâni, Volkswagen a repornit producția la uzina principală din Wolfsburg în data de 27 aprilie. Însă, din cauza cererii scăzute, nemții vor reduce producția pentru 4 zile din luna mai.

Astfel, uzina ar urma să fie închisă parțial în zilele de 15, 20, 25 și 29 mai. Producția modelelor Tiguan, Tarraco și Touran va fi afectată. Totuși, va exista o linie de producție deschisă pentru Golf 8.

În aprilie, vânzările VW din Germania au scăzut cu circa 60% din cauza pandemiei, în timp ce scăderea a fost de 83% la nivel european.

Via Automotive News

Comentarii (8)

  • Cred si eu ca n-au vanzari la 30 mii euro un Golf dotat cat de cat.
    19 3
  • MuresMures
    hai sa ajutam Germania sa importam vechiturile sau sa cumparam cele noi..hai cu totii...noua NU e bun Dacia..pfffuu...cu frana pe tambur in spate in 2020 ...nu nu e bun Dacia ... (vW polo are la fel).... Ford de la Craiova nu e bun ..nu e prea ieftin mai dau si oferta destul de acceptabila..nu ...nu ..e bun ...cum adica...FORD !!...ca toti saracii....
    11 9
  • Edikkk
    Iubitorii de Golf că sunt germanii naţionalişti, îi înţeleg


    Dar pe românii care înjură pe "Iohannis germanu" dar iubeşte VW şi Golf mai mult decât germanii însăşi (de parcă ar lua pensie în Germania) .... ce să le mai zici ???!!?

    Cei mai mari idioţi.

    Îşi freacă mâinile germanii de fericire cu tot estul Europei plus ţările ex URSS.

    Sper să vedem oferta de PHEV şi EV cât mai mare, astfel încât să avem de unde alege (şi sper exclus China).
    6 7
  • @Edikkk... așa e ai dreptate ...iohannis are acțiuni la vw
    2 3
  • Hai sa ne luam coreene ca sunt la moda... eventual și o poșeta pe cap...
    4 2
  • @MuresMures Nu-mi place VW, dar nu vad de ce ar cumpara toata lumea masini produse in Romania. Poate unii isi doresc altceva. Niste performante ceva mai generoase, alte caroserii (coupe, suv 7 locuri etc.), alte senzatii. Sa ma limitez la Logan, Puma si Duster ca sa ce?
    11 4
  • @Liviu... ca sa te cerți la garanție ca tataie ăla de pe YouTube
    4 3
  • daca VW nu vinde Renault nicio sansa, mai ales ca R. se relanseaza cu SUV-uri, dupa ce a rezolvat electricele.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru