Volkswagen Phaeton va avea o nouă generaţie

de Dragoș Băltățeanu
Marti, 02.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a lăsat să se înţeleagă că va dezvolta un urmaş al actualului model Phaeton. Noul model ar putea fi lansat în 2015 şi se doreşte a fi aceiaşi berlină premium pentru clienţii discreţi.

Ulrich Hackenberg, şeful departamentului R&D Volkswagen a confirmat la Salonul Auto de la Paris 2012 că va exista un nou model Phaeton. Berlina de lux produsă de Volkswagen ar trebui să fie lansată în 2015, în acest moment aflându-se în stadul de proiectare. Hackenberg a mai spus că există posibilitatea ca viitorul Phaeton să fie oferit la vânzare doar pe piaţa nord-americană.

Volkswagen vrea să păstreze însă poziţionarea un pic ciudată a modelului Phaeton pe piaţa berlinelor de lux. Targetul sunt clienţii care vor un automobil luxos, dar nu vor să fie remarcaţi. Noul Phaeton va folosi o caroserie fabricată din aluminiu şi magneziu, deci va fi mult mai uşor ca actuala generaţie. Este posibil ca noul model să aibă şi versiuni hibrid sau plug-in hibrid, dar aceste variante nu au fost confirmate oficial. În ultima vreme, Phaeton a avut parte de vânzări bune pe piaţa chineză, în timp ce europenii par să fi uitat de acest model.

Via worldcarfans

Comentarii (17)

  • evident chestiune de perceptie....cum sa dai 100mii euro pe un vw....fie el,cica si premium...e ca si cum ai cumpara cu 30mii euro un clio simbol cu piele mahon alcantara...atc etc(,,ca sa nu fi remarcat'')....credeti ca reno sau...ma rog alte firme...nu ar putea face msini precum acest phaeton?cine le-ar cumpara....mai ales ca nu au notorietatea vw...dar ma rog daca-si gasesc clienti in alte locuri ale globului....
    32 37
  • Un nou esec.
    28 37
  • Adrian
    Nu inteleg ca masina asta este si va fi in continuare un esec. Cine ar da atatia bani pe un vw cand la o diferenta mica de pret sunt optiuni mult mai interesante, cum ar fi S KLASSE, A8, SERIA 7.
    20 34
  • zarnesteanu
    O masina care a depasit demult statutul impus de sigla. Doar pentru cunoscatori. Multi stau pe margine si dau din buze. Altii se bucura de viata. Discret si fara tam tam.
    51 15
  • @zarnesteanu
    ...sa nu uitam totusi ca azi sigla se plateste bine....si in acest caz vw....clar,pierde.
    13 18
  • @Zarnasteanu

    De data asta ai spus-o bine si la obiect! Vorba ta....doar pt. cunoscatori, fara tam tam, fara bum bum si fara ritmuri pseudo-orientale in boxe!!!
    29 6
  • Domnilor, in primul rand aceasta masina, fie ea noua sau mai ales sh, este mai ieftina decat cel mai ieftin Seria 7, A8 sau Clasa S, cu vreo 15-20000 de euro. Pe asta mizeaza VW. Si va ramane in continuare un VW, asa cum este Passat fata de Audi A4 de ex, cu care VW nu vrea sa concureze. Asta e ideea. Aceasta masina nu este neaparat gandita ca un rival pentru navele amiral ale concurentei premium. Pentru asta este A8.
    Phaeton in opinia mea este pentru cei care vor ceva mare, impozant, luxos si totusi discret. Pentru ca de cele mai multe ori cine isi va permite un Phaeton probabil ca isi permite un Clasa S.
    Saaau, in cazul in care isi permite un Clasa E sau Seria 5, de aceiasi bani poate lua un Phaeton.
    37 2
  • Chiar daca nu este sau nu va fi un succes comercial, cred ca acest model este mai un degraba un exercitiu de marketing din partea VW.
    Ca si Bugatti Veyron, despre care se spune ca se vinde in pierdere, in pofida faptului ca are un pret exorbitant
    22 0
  • Adrian
    Daca cineva isi doreste intr-adevar ceva discret in acelasi timp si luxos, poate alege un jaguar, lexus, infiniti, din aceste masini cu siguranta nu vei auzi ritmuri pseudo-orientale.
    8 18
  • Adrian, asta nu e valabil si in America, acolo unde vrea VW sa vanda masina asta si unde Lexus si Infiniti sunt considerate ca BMW si Mercedes in Europa.
    14 5
  • pana si morosanu are lexus
    5 4
  • Nu ii vad rostul. Personal as pune diferenta si as lua fratele mai serios A8.
    Oare o sa fie fabricat tot pe platforma cu Bentley Continental F. S?
    8 14
  • Robert
    Recunosc ca daca as avea suma de bani as alege oricand un Phaeton in loc de S, A8, 7...pur si simplu imi place mult mai mult. Este mult mai discret, nu ma duce cu gandul la ceafa-lata-de-porc-in-miros-de-mici-cu-aroma-de-manea. Nu vreau sa generalizez, dar frumusetea Phaetonului sta in raritatea sa. Poate asta ma atrage mai mult decat o fac concurentii mai mult sau mai putin directi.
    Bravo VW pt Phaeton. Ma bucur ca mai apare o generatie. La prima pensie al meu e!
    26 7
  • BaditzaEx
    f frumos, imi aduc aminte cand a aparut primul Phaeton, era plin de tehnologie de ultima ora si arata f bine, parca are ceva deosebit, am un vecin care are asa ceva si cu toate ca nu-s fan VAG ( din contra ), acest model cred, ca este unul f reusit si eu cel putin ii vad f mult rostul asa cum au explicat LauCalin si Robert . Mie unul imi lasa senzatia de masina de f buna calitate dar fara a fi ostentativa si mergand , cu ea ( ca pasager ) ai o senzatie si mai placuta cand nu vrei sa atragi priviri ( privirile nu inseamna intotdeauna sa te vada Pitzipoanca ravnita de majoritatea sau < sa moara dusmanii de ciuda hah manca-v-as > pot fi si priviri ale baietasilor in cautare unei prazi ;) )
    18 1
  • VW PHAETON VA AVEA O NOUA GENERATIE ... PE PLATFOMA CAREIA SUNT CONVINS CA SE VA DEZVOLTA SI VIITOAREA SKODA SUPERB!
    6 19
  • ADRIAN FLORARU
    m*da pe voi va intereseaza,masina"marca"SAU oameni pe care si-o permit, RASISTILOR,cu ce ramii in VIATA cu ce mananci si ce strangi in brate.....MASINA ASTA E DEDICATA romilor ca ei simt VIATA..... scz pt cine nu e (rasist)
    2 0
  • Cristi
    da ai mare dreptate nici eu nu sant de acord cu baieti de mai sus scz dar sant rasisti EU nu sant ROM dar am multi prieteni Romii si sant de treaba bravo lor traiesc VIAT asa cum ai spuso tu florarre masina e ok pt cine a-si permite.....eu am un OLTCIT nu pot sa-mi dau cu parerea prea mult
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru