Volkswagen pregăteşte terenul pentru un SUV cu şapte locuri

de Bogdan Mirică
Marti, 06.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen studiază posibilitatea producerii unui nou SUV, cu şapte locuri, mai mare decât Touareg, într-una dintre uzinele sale de dincolo de Ocean. O decizie finală va fi anunţată în viitorul apropiat.

Volkswagen vrea să îşi extindă gama de modele 4x4 cu un produs nou, ce ar urma să fie produs în Statele Unite. Este vorba despre un crossover cu şapte locuri, despre care au mai fost vehiculate informaţii şi în trecut.

Momentan, două fabrici îşi dispută posibilitatea de a produce vehiculul. Este vorba despre uzina din Puebla, Mexic, şi cea din Chattanooga, Statele Unite, unde în prezent ia naştere doar Volkswagen Passat.

Despre viitorul crossover, care ar urma să primească undă verde la sfârşitul acestui an, se ştie doar că va fi uşor mai mare decât Touareg, dar va putea transporta chiar şi şapte pasageri. Această configuraţie va fi posibilă graţie unei noi arhitecturi, dezvoltată în jurul platformei modulare MQB.

Urmareste Automarket
Fabrica din Chattanooga se străduieşte din greu să obţină producţia vehiculului, chiar dacă asta înseamnă necesitatea de a adapta uzina la asamblarea platformei MQB.
Trecerea ar urma să fie însă justificată şi de faptul că următoarea generaţie Passat, aşteptată să fie produsă tot la fabrica americană, va avea la bază tot o platformă MQB. În aceste condiţii, investiţia ar fi justificată.

via automotivenews (înreg.)

Comentarii (9)

  • Avand in vedere succesul fulminant al lui GL in America de Nord, ii inteleg perfect. Daca vor introduce si versiuni diesel, si dotari pe masura, cred ca vor putea vira multi clienti spre dealerii VW. Din poze imi place foarte mult cum arata. Masculin si echilibrat. Este ceea ce Jeep ar fi trebuit sa faca cu Commander, dar au dat-o-n bara lamentabil cu design-ul.

    Bafta maxima!
    20 2
  • Daca tot este usor mai mare decat Touareg, de ce nu il "asteapta" pe viitorul Touareg sa il faca putin mai mare, in asa fel incat sa incapa 7 persoane, de asemenea cu un cost redus pentru proiectare??
    3 6
  • viitorul touareg e deja proiectat ... oricum dimensiunile sint stabilite ...

    pe asta-l vad ca fiind o copie a lui jeep grand cheeroke ...
    diferente vor fi in posibilitatile "off-road" si motorizari ... banuiesc ca preturile vor fi comparabile ...
    altfel ... o sa faca probleme " varului Q7 " ... de va fi ceva mai ieftin ...

    dar sa avem rabdare pina la aflarea informatiilor oficiale ...

    drumuri bune s-aveti !
    16 1
  • O masina batraneasca, anosta si cu forme invechite asa cum VW ne-a obisnuit de fiecare data. Si nici la motoare nu stau bine, ase privi recallul din China , unde ce sa vezi ? Au primit un sut in fund de la chinezi ca nu au vrut sa puna la punct niste DSG-uri , dupa care saliveaza toti prostii crezand ca e intruchiparea tehnologica absoluta.......Toti retarzii si toti pamfletarii mai cred in ziua de azi in marci precum cele germane. Cunoscatorii cu siguranta vor alege un diesel din curtea PSA sau cv economic fiabil din curtea grupului Toyota .
    8 23
  • @anost,
    1.Recall-uri fac toate firmele care se respecta (de buna voie sau obligate de diferite organisme).
    2. Cum poti sa zici ca masina e batraneasca, dupa tine ce e "tineresc" ? Juke cumva?? Sau poate Grand Cherokee? E un design curat, serios, tipic teuton...
    3. Nu zic ca sunt cele mai bune masini, dar pana nu detii o germana nu vorbi degeaba. Ia si condu una si fa apoi comparatia. Uite intre passat si C5 sau 408 ca tot ii dai tu cu grupul PSA. Eu am mers cu toate astea si nu exista termen de comparatie intre ele, poate doar la luciul caroseriei...
    4. Fiabilitatea Toyota a disparut de mult timp, la fel cum a disparut din curtea celorlalti producatori...Fiabilitatea in zilele noastre e ceva f relativ....tu esti blocat pe undeva in anul 2000....
    ontopic: interesanta abordarea celor de la VW, o alternativa la q7 si probabil la viitorul suv mare de la Skoda...
    20 6
  • @alexx84, prietene te bagi ca musca la balegar. Nu ma cunosti din realitate sa ma definesti. Eu am lucrat acum 2 ani ca jurnalist auto. Si am condus tot ce se putea. Si fii serios , nu ma lua cu Passatul . La ora actuala Passatul este cel mai banal model al clasei medii de volum. Mai frumos este Superbul. C5 este o masina deosebit de confortabila pt clasa din care face parte. Doar daca vb de optionalele gen scaun cu masaj pt sofer ne dam seama ca este greu sa faci o comparatie intre cele 3 intr-adevar.
    Iar Fiabilitate Toyota nu ai cum sa o vezi, iar daca nu o vezi nu ai cum sa stii ca a disparut. Fiabilitatea se simte, iar o Toyota se simte la fel de fiabila ca si in alte vremuri , poate vrei sa spui ca fiabilitatea marcilor germane a disparut de mult timp. Nu incurca borcanele.
    4 20
  • @nost, la ce limbaj ai, ai fost orice, dar nu jurnalist. Cu atat mai putin auto. In schimb iti spun eu ce ai fost in ultimii 2 ani. Un "anost" de care s-a saturat foarte multa lume pe site-ul asta.
    9 2
  • Vasilica
    Da jurnalist la HAZNA TV in satul lui. Unde daca ai Logan rupt la 100.000 km esti sef de trib.
    13 3
  • anti vw
    anost, din group-ul PSA sa-ti cumperi tu un autovehicul sa te simti ca intr-o cutie, ca fost posesor de toyota avensis iti spun ca nu exista masina mai anosta, am luat-o la indemnul prietenilor ca e cea mai fiabila, mai departe ma abtin sa apreciez aceasta marca, spun doar atat: o rabla de tabla proasta plasticata exact ca un ambalaj chinezesc, in fine problemele mele au fost pe management motor si nu s-au rezolvat niciodata, am dat-o sa scap de ea, am zis: fara volskwagen in viata asta, am incercat un mitsubishi lancer, nu exista dezamagire mai mare decat tepele japoneze, fratilor feriti-va de marcile japoneze, feriti-va, eu mi-am distrus sanatatea, nu exista dezamagire mai mare, probabil honda are un cuvant de spus, nu stiu, nu am avut, nu am condus, imi pare rau ca nu mi-am luat noul citroen c5, am mers cu ea, este superba, are sistemul pneumatic bestial pt drumurile noastre dar oare cat poate rezista, si in final regret ca am fugit de vw, am prieteni cu passaturi noi si nu i-am auzit sa se vaite de ceva ..asa ca..
    13 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru