Volkswagen pregătește un nou concept: un sedan electric va completa gama ID

de Daniel Popescu
Miercuri, 05.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va prezenta în acest an un nou concept electric sub forma unui sedan "surprinzător" care se va alătura altor trei concepte electrice, printre care și un SUV care nu a fost încă dezvăluit.

Grupul Volkswagen pare decis să dezvolte o gamă diversificată de modele electrice pe care să le lanseze în producție de serie în preajma anului 2020. Cel puțin aceasta este concluzia după ce conceptul electric Volkswagen ID (foto), prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Paris din toamna anului trecut, este completat deja cu numeroase alte concepte.

Astfel, Volkswagen ID Buzz este un concept care va fi de asemenea transformat în model de serie, iar constructorul german a confirmat deja că va prezenta la Salonul Auto de la Shanghai din luna aprilie conceptul unui SUV electric bazat pe platforma MEB pe care urmează să-l lanseze în versiune de serie după 2020.

Urmareste Automarket
Iată că tripleta va fi completată de conceptul electric al unui sedan, care urma să fie dezvăluit pe parcursul acestui an, cel mai probabil la Salonul Auto de la Frankfurt din toamna acestui an. Din păcate, Volkswagen nu a oferit niciun fel de detalii despre noul concept, nici măcar numele pe care îl va purta, însă designerul șef Klaus Bischoff promite că sedanul va include o "surpriză" care i-a impresionat pe colegii săi din cadrul Grupului.

Cert este că, la fel ca și celelalte concepte electrice, nici sedanul nu va avea o grilă în sensul tradițional al cuvântului.

"Volkswagen s-a născut fără grilă. Cu ID privim spre viitor, dar păstrăm identitatea originală", spune Bischoff.

Toate cele patru concepte electrice au în comun și prize de aer poziționate mai jos pentru răcirea bateriei în timpul încărcării, iar fiecare model de serie va fi identificat inclusiv după blocurile optice și modul în care este iluminat logo-ul Volkswagen.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • "....s-a născut fără grilă"

    aha....un fel de "freak of nature"...tatal dezaxat si mama necunoscuta
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru