Volkswagen pregătește un nou Shooting Brake: modelul va fi produs în Germania

de Daniel Popescu
Joi, 29.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a dezvăluit că va produce un nou Shooting Brake la o uzină din Germania, fără să menționeze explicit despre ce model este vorba. Cele mai recente zvonuri au vizat lansarea unui Arteon Shooting Brake.

Volkswagen ar putea extinde gama pe care o dezvoltă în Europa cu o nouă versiune Shooting Brake pentru unul dintre modelele deja existente.

Informația apare într-un document oficial redactat în limba germană în care constructorul explică planurile pentru uzina pe care o deține în localitatea Emden.

În cadrul documentului analizat de publicația Motor1, Volkswagen afirmă că uzina de la Emden va produce în următorii ani Passat, Arteon și o misterioasă versiune Shooting Brake, fără să nominalizeze însă explicit numele modelului în cauză.

Cel mai recent, presa internațională a speculat că Volkswagen va lansa în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat o versiune Shooting Brake pentru Arteon, un coupe cu patru uși poziționat în gamă peste Passat și considerat înlocuitorul lui CC.

Modelul a fost lansat în 2017, iar zvonurile despre o versiune Shooting Brake au apărut un an mai târziu. La vremea respectivă, oficialii Volkswagen au admis că analizează o astfel opțiune, fără însă să ia o decizie finală.

"Mi-ar plăcea să fac un Arteon break, aceste planuri sunt deja în derulare, dar nu a fost luată o decizie finală", afirma la vremea respectivă Elmar-Marius Licharz, directorul de produs pentru modele de mari dimensiuni din cadrul Volkswagen.

Cel mai probabil, Volkswagen va anunța în perioada următoare despre ce model Shooting Brake este vorba.

Via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru