Volkswagen pregătește un SUV electric bazat pe Amarok

de Tiberiu Safta
Vineri, 09.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor informații apărute în presă, Volkswagen ia în considerare să lanseze un nou SUV electric, bazat pe noua generație Amarok. Viitorul model cu zero emisii va împărtăși platforma cu SUV-ul Ford Everest, un model bazat pe Ranger.

Mai devreme în acest an am făcut cunoștință cu cea de-a doua generație a lui Volkswagen Amarok. Noul pick-up al germanilor este bazat pe o platformă comună Ford Ranger, rezultatul unui parteneriat între cele două mărci. La momentul lansării, în schimb, constructorul de la Wolfsburg a precizat că nu avea de gând să dezvolte un nou SUV electric bazat pe noua camionetă.

Acum, se pare că Volkswagen s-a răzgândit asupra deciziei. Potrivit unui oficial al mărcii, Volkswagen ia acum în considerare să lanseze un nou SUV electric care să fie un văr îndepărtat al lui Ford Everest. Cel din urmă model al Ovalului Albastru nu este disponibil în Europa, însă este, practic, versiunea SUV a noului Ranger.

De altfel, oficialul mărcii germane a precizat pentru publicația WhichCar că cele două modele sunt identice în proporție de 80%. Față de modelul Everest, viitorul SUV Volkswagen ar urma să fie vândut și în Europa.

Deocamdată nu se știe exact când va apărea noul model.

Cert este că înainte de apariția acestui SUV electric, Ford va trebui mai întâi să lanseze o versiune cu zero emisii a lui Everest.

De asemenea, noul model al mărcii germane nu va avea nicio legătură cu viitoarele modele de teren electrice Scout, noua marcă a Grupului Volkswagen, care va debuta pe piața din Statele Unite în 2026.

via WhichCar

Comentarii (1)

  • Companii foarte vechi şi foarte mari, Ford şi VW, se unesc ca să facă maşini truck and van electrice !

    Nu sunt în stare să facă singure.... şi din lăcomie.

    Aşa cum Tesla semi începe să măture cu 70% din toate camioanele din SUA, aşa cum Rivian R1S mătură cu Land Rover,... abia aştept şi Tesla Cyber truck să ridice ştacheta în zona truck.

    Ford F150 foarte reuşită din multe puncte de vedere dar producţia foarte mică şi au probleme cu bateria, BMS, invertor, charger....

    Să vedem dacă venirea VW, va îmbunătăţi lucrurile.
    5 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru