Volkswagen prezintă un nou wallbox pentru mașini electrice: încărcare cu curent continuu cu până la 22 kW

de Daniel Popescu
Sambata, 12.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a prezentat un wallbox pentru mașini electrice a cărui principală noutate este încărcarea cu curent continuu cu 22 kW prin portul CCS al mașinii. În general, wallbox-urile casnice oferă doar încărcare cu curent alternativ cu până la 11 kW.

La jumătatea acestui an, Volkswagen a lansat pe piață noul wallbox ID.Charger, care permite proprietarilor să încarce acasă mașinile electrice cu curent alternativ (AC) cu până la 11 kW. Încărcarea se face prin intermediul cablului pentru curent alternativ disponibil pe cele mai multe mașini, însă unele modele suportă o viteză de numai 7.4 kW.

Volkswagen a anunțat însă acum startul unor teste cu un nou tip de wallbox. Principala caracteristică a acestuia este că permite încărcare cu curent continuu (DC) cu până la 22 kW prin intermediul portului CCS al mașinii.

Astfel, viteza de încărcare nu mai depinde de specificațiile cablului pentru curent alternativ care vine de regulă cu mașina. În plus, viteza superioară de încărcare va scurta timpul necesar pentru încărcarea completă.

"Spre deosebire de sistemele bazate pe curent alternativ, mașina este încărcată independent de încărcătorul on-board care limitează capacitatea de încărcare. Pe de altă parte, încărcarea cu curent continuu poate determina o scădere semnificativă a timpului de încărcare", menționează oficialii Volkswagen.

Pentru început, noile wallbox-uri vor fi testate la câteva uzine Volkswagen. 

De regulă, încărcarea rapidă cu curent continuu este disponibilă doar în cazul stațiilor de încărcare, iar în acest caz vitezele de încărcare încep de la 50 kW.

Noul wallbox oferă practic un compromis între încărcarea AC și încărcarea DC.

Volkswagen nu este primul producător care explorează astfel de idei, în contextul în care modelul electric Dacia Spring va putea fi încărcat la stații rapide cu curent continuu cu viteze de până la 30 kW.

Via Volkswagen 

Comentarii (1)

  • Ar putea fi practic ca o varianta de incarcare publica medie pe peretele dinspre parcare al unei cladiri de birouri, dar nu il vad potrivit ca wallbox casnic. Acasa nu ai ce face cu incarcare la 22kW, in primul rand furnizorul local de electricitate nu iti livreaza atata putere, in al doilea rand nu iti trebuie mai mult de 6-7kW ca sa incarci peste noapte, in al treilea rand vei supraincarca reteaua seara la orele de suprasarcina.
    Ar trebui cineva sa se gandeasca la o solutie sa aduca cate o priza de 2-3kW la fiecare loc de parcare rezidentiala din zonele de blocuri.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru