Volkswagen prezintă un prototip al unui vehicul zburător electric pentru piața din China

de Tiberiu Safta
Joi, 28.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a publicat imagini oficiale cu un prototip al unui vehicul zburător electric. Acesta se numește V.MO și poate transporta 4 pasageri. Noul prototip a fost creat pentru piața din China.

Piața vehiculelor zburătoare electrice începe să se contureze din ce în ce mai mult odată cu implicarea marilor constructori de automobile. Știm deja că Hyundai va dezvolta un astfel de vehicul pentru o lansare în viitorul apropiat, iar constructorul sud-coreean a încheiat și un parteneriat cu Rolls-Royce Holdings pentru un astfel de vehicul.

Acum intră în scenă și Volkswagen cu un nou prototip al unui vehicul zburător electric. Acesta se numește V.MO și a fost creat de către divizia din China a Grupului Volkswagen pentru o eventuală lansare pe această piață.

Așa cum se poate vedea din imagini, vehiculul zburător seamănă pe jumătate cu un elicopter și pe cealaltă jumătate cu o dronă. Aeronava, alintată Flying Tiger, este propulsată de 8 motoare pentru decolare și de către alte două motoare pentru propulsie. Flying Tiger măsoară 11.2 metri în lungime, iar anvergura aripilor este de 10.6 metri.

Chiar dacă acest vehicul este un prototip, Volkswagen spune că V.MO va putea transporta până la 4 pasageri pe o distanță totală de 200 de kilometri în formă finală.

Constructorul german nu a oferit mai multe date despre acest vehicul, însă precizează că este bazat pe tehnologii de conducere autonomă și de zero emisii.

Vehiculul va efectua primele teste mai târziu în acest an. Un prototip mai avansat al aeronavei va fi creat și va zbura în vara lui 2023.

via Volkswagen

Comentarii (3)

  • Nota 10 pentru originalitate. Deși zboară la fel ca un elicopter făcătura asta pare un elicopter răsturnat. Și cine a stabilit că dacă consumă curent electric are zero emisii ? Că acum e la modă întoarcerea la cărbune mai ales la cei de viță nobilă care purtau mustață cu breton acum câțiva zeci de ani.
    7 2
  • ce facatura? a cui? au copiat extraterestrii? mai bine invata chineza de pe acum...

    si da, e eco, nu iti pateaza rufele..
    2 3
  • MARIUS
    ELICEA , ASA CUM O STIM ASTAZI NU ESTE O SOLUTIE EFICIENTA PENTRU ZBOR , MAI ALES CELE DESCHISE , PREA MULTE POSIBILE PERICOLE , MAI ESTE MULT PANA LA UN ZBOR LIN SI EFICIENT , IN PLUS NU CRED CA EXISTA VREO LEGISLATIE PENTRU ZBORURILE PARTICULARE
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru