Volkswagen R va deveni marcă de sine stătătoare: va lansa modele electrice de performanță

de Tiberiu Safta
Miercuri, 27.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen R, numele atribuit modelelor de performanță ale mărcii germane, urmează să fie transformat într-o marcă de sine stătătoare în viitorul apropiat. Noua marcă se va concentra exclusiv asupra unor viitoare modele electrice de performanță.

În curând, Volkswagen R, numele care este prezent la cele mai puternice modele ale constructorului german, va deveni o marcă independentă. Astfel, viitoarea divizie de performanță a constructorului cu sediul la Wolfsburg se va concentra asupra dezvoltării și lansării de viitoare modele electrice de performanță.

Pentru asta, Volkswagen va deschide o secție specială, dedicată lui Volkswagen R, în cadrul parcului Autostadt din Wolfsburg, aflat chiar în apropiere de uzina principală a mărcii. Acest parc este vizitat anual de către două milioane de vizitatori și include pavilioane special amenajate dedicate mărcilor din cadrul Grupului Volkswagen.

Constructorul german a confirmat că parcul Autostadt va fi extins cu un pavilion nou în această vară. Spațiul nou va fi dedicat exclusiv viitorului brand Volkswagen R. Aceasta este o mutare asemănătoare cu ce a făcut Seat în 2018, atunci când Cupra, numele atribuit versiunilor celor mai puternice ale modelelor sale, a fost transformată într-o marcă de sine stătătoare.

În 2023, Volkswagen a produs 35.000 de mașini sub emblema R.

Numele și-a făcut apariția pentru prima dată în 2002, odată cu lansarea lui Volkswagen Golf R32. De atunci și până în prezent au fost vândute peste 300.000 de exemplare Volkswagen R la nivel mondial.

via Volkswagen

Comentarii (6)

  • Dizăl Rulz Forevăr
    Pai și 1.9 TDI cu I-ul roșu?
    4 3
  • R cupra
    Hahahaha hahaha hahaha ha ha ha hahaha ha hahhhahahahahahaaahahaha
    1 0
  • Trilulilu
    Și uite așa se cheltuiesc bani și resurse aiurea.
    1 1
  • miorlau
    o sa aiba o maimuta la soft de sine statatoare pentru a oferi naivilor un sentiment de pseudoexclusivitate
    5 0
  • O idee genială… chiar este penurie de electrice de performanță și piață cât cuprinde, noroc cu VW.
    3 0
  • Diana Șosoacă
    Care modele VW mai sunt R, in afara de Golf?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru