Volkswagen și Mercedes-Benz semnează un acord cu Canada pentru accesul la materii prime și resurse pentru baterii

de Tiberiu Safta
Miercuri, 24.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen și Mercedes-Benz au semnat un memorandum de înțelegere cu guvernul din Canada pentru exploatarea materiilor prime pentru baterii. Cele două mărci vor putea extrage materii prime importante, precum nichel, litiu și cobalt pentru producția de baterii electrice.

Mărcile germane Volkswagen și Mercedes-Benz au semnat un memorandum de înțelegere cu guvernul din Canada. Memorandumul a fost semnat de către Herbert Diess, șeful Volkswagen și Marking Schaefer, CTO-ul Mercedes-Benz, în prezența premierului canadian Justin Trudeau și a cancelarului german Olaf Scholz.

Atât Volkswagen cât și Mercedes-Benz vor avea acum acces la materii prime importante provenite din Canada pentru producția de baterii destinate mașinilor electrice. Cele două mărci vor putea extrage materii prime importante, precum nichel, cobalt și litiu pentru baterii.

Odată cu acest acord, Volkswagen va scurta lanțurile sale de aprovizionare la operațiunile din Statele Unite și va evita problemele și dificultățile legate de regularizările de taxe și de tarife din această țară.

Cele două mărci doresc să devină, astfel, mai puțin dependente de resursele și materiile prime provenite anterior din Rusia, în contextul actualului război din Ucraina.

Volkswagen are în plan să înființeze nu mai puțin de 6 fabrici de baterii în Europa și o fabrică de celule de baterii în America de Nord.

„Sunt foarte încântat că, printre multele declarații care sunt semnate în timpul vizitei noastre, sunt și cele planificate de Volkswagen și Mercedes-Benz”, a declarat Olaf Scholz, cancelarul Germaniei.

Potrivit publicației Bloomberg, el a precizat că Canada „dispune de resurse naturale la fel de bogate ca cele din Rusia, cu diferența că Canada este o democrație fiabilă”.

via Volkswagen, Mercedes-Benz, Carscoops

Comentarii (5)

  • Ce repede se uita un DIESELGATE cand ai bani si putere.
    6 8
  • Foarte bine, dar Rusia când semnează parteneriate exclusive cu Lada, să nu mai moară eroii patriei în Land Cruiser ? Lada albă, musai .
    7 3
  • @inexorabil
    Sabloane?
    Ce sabloane dom'le? E realitatea cruda: de 40 de ori mai multa poluare si astia inca ii lasa sa vanda produsele la ei in tara? Pai trebuiau banati si interzisi. E crima impotriva umanitatii. Ceva asemanator cu dusurile unde germanii gazau oamenii, acum au dat drumul direct pe strada sa umple plamanii la toti.
    MILIARDELE amenda au ajuns la oamenii direct afectati, sau in buzunarele spagarilor care acum le semneaza acte iarasi la mizerabili?
    4 9
  • De fapt vizita lui Olaf Scholz în Canada a avut multe alte teme de discuție, pe lângă cea legată de materii prime pentru baterii.
    Cealaltă temă se referă la acordul de furnizare de hidrogen. Verde intens, dacă electricitatea e considerată pe-aici verde.
    https://www.g4media.ro/canada-si-germania-alianta-transatlantica-pentru-hidrogen.html
    5 1
  • Canada „dispune de resurse naturale la fel de bogate ca cele din Rusia, cu diferența că Canada este o democrație fiabilă”.
    Dada, e superdemocratie in Canada. Pana acum cateva luni voiau sa suprime dreptul la aer nevaccinatilor si au scos armata pe strazi ca sa potoleasca protestatarii.
    A ajuns democratia sa fie molestata de toti din toate pozitiile.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru