Volkswagen suspendă livrările noului Golf: nemții au descoperit o problemă la software în cazul unor unități

de Paul Cosma
Sambata, 16.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a suspendat livrările noului Golf 8, după ce a descoperit că unele unități au o problemă la software. Nemții susțin că problema a fost depistată în timpul unui control de rutină și că soluția ar putea fi un recall pentru mașinile afectate.

După problemele de software pentru hatchback-ul electric ID.3, Volkswagen are acum dificultăți și cu noua generație Golf.

Un purtător de cuvânt al constructorului a anunțat că unele unități Golf 8 au probleme de software, motiv pentru care livrările modelului au fost suspendate. Soft-ul “defect” este cel care permite efectuarea apelurilor de urgență.

Volkswagen spune că va decide în următoarele zile care va fi soluția pentru rezolvarea problemei: recall pentru exemplarele afectate sau stocarea lor până la actualizarea software.

Potrivit presei germane, producția noului Golf nu a fost afectată, iar un nou software ar putea fi disponibil între 15 și 21 iunie.

Via Automotive News, Reuters

Comentarii (9)

  • Scrooge
    problema consta in faptul ca e prea usor de detectat maimuta din el.....
    24 2
  • Profit maxim cu orice pret. Totul facut in graba s-au cum ziceau profii, FUŞERIT. S-au gandit ca softul care nu merge pe ID 3 poate merge pe Golf.
    14 6
  • Calitate germana.
    11 4
  • n-au legatura cu id3. ala e electric 100% are niste functii la care o masina termica doar viseaza si nu o zic ca as fi fan electrice, dar asa e. stiu ca si aparusera prin presa unele din gimmickurile alea.

    si softul e diferit. ca au probleme si la una si la cealalta nu inseamna ca softul e acelasi si il testeaza asa.
    faptul ca are probleme la soft nu inseamna ca ti-au dat un jaf. toti producatorii fac recall. zi mersi ca nu sunt unii care nu recunosc ca au erori si refuza sa le repare. sa te tii atunci.
    6 8
  • Cand auzi de VW si probleme cu soft-ul e greu sa nu faci misto.

    Pe de alta parte desi am zis ca nu voi cumpara vreodata masina de la VW, faptul ca functiile masinilor sunt permanent verificate si reverificate mi se pare de de bun simt. Si foarte bine ca rechama masinile pentru a remedia problemele intalnite.
    8 3
  • Germanii nu se descurca cu sotcahele... ata ete... ar trebui sa se rezume la surubalit. Alea le ies. Mecanica. Hardware. Cand e vb de software, amerikanski sunt cei mai buni. De altfel ei au dus conceptul de gadget la un alt nivel: masina cu baterii de laptop si ecrane e tableta (aka Tesla).
    Se pare ca au pornit-o cu stangul rau de tot cu Goful asta... SPer ca vanzarile sa nu reflecte asta...
    7 0
  • *softachele
    2 0
  • Marius
    Eu nu cred ca e vreo problema, sa le trimita la romani, ei cred ca daca e VW, BMW, Mercedes e excelent, doar e german, cele mai bune :))
    2 1
  • Feisbucist
    Pana si Leon & Octavia fac ceva cu bolta pe el...
    A ajuns Golful ultimul REBUT din Nemtia ?
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru