Volkswagen T-Roc R este tot mai aproape de debut: SUV-ul constructorului german va avea peste 300 CP

de Cornel Șocariciu
Vineri, 18.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen își dorește un SUV de performanță, iar micuțul T-Roc este candidatul perfect. Conform surselor, viitorul T-Roc R ar urma să debuteze până la finalul anului și va avea un caracter dinamic îmbunătățit.

Volkswagen T-Roc este cel mai mic SUV din gama constructorului german. În România, noul T-Roc a fost lansat la finalul anului trecut, iar cea mai potentă versiune are un motor de 2.0 litri benzină de 190 de cai putere.

Conform unor voci apropiate companiei, Volkswagen va lansa până la finalul acestui an un T-Roc R. Un prototip a fost deja surprins de fotografii spion, iar sursele spun că sub capota acestei versiuni vom vedea un motor turbo de 2.0 litri capabil să ofere puțin peste 300 de cai putere.

În același timp, oficialii companiei germane spun că o astfel de versiune ar fi cea mai "agilă" din segment. "Cred că un Volkswagen T-Roc echipat cu sistem de tracțiune integrală 4Motion și jante de 19 inch este cel mai sprinten SUV din clasa sa. Dacă va exista un T-Roc R, cu siguranță va fi și mai agil", afirma Karsten Schebsdat, șeful departamentului de dezvoltare al constructorului, în urmă cu câteva luni.

Dar planurile Volkswagen nu se opresc aici. Nemții vor să lanseze versiuni R și pentru Tiguan și Arteon.

SUV-ul ar urma să mizeze tot pe un motor turbo de 2.0 litri cu peste 300 de cai, în timp ce Arteon R ar putea avea un V6 de 3.0 litri cu peste 400 CP.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru