Volkswagen: un milion de exemplare Tiguan construite la Wolfsburg

de Mircea Meșter
Luni, 18.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
SUV-ul compact Tiguan a ajuns la o bornă importantă la uzina "de casă" a celor de la Volkswagen: un milion de exemnplare construite la Wolfsburg.

Esential 1.4 milioane de exemplare Tiguan a livrat Volkswagen până astăzi.
6 ani are SUV-ul Volkswagen pe piaţă, timp în care a trecut printr-un facelift.
1000 de exemplare Tiguan pe zi este ritmul maxim de producţie al fabricii germane din Wolfsburg.
Volkswagen a anunţat că fabrica sa din Wolfsburg a construit exemplarul Tiguan cu numărul un milion. Maşina aniversară a fost un Tiguan 1.4 TSI de 160 CP în versiune R-Line.

Fabrica Volkswagen din Wolfsburg îl are pe Tiguan în postura de pilon principal în planificare şi producţie. "Această bornă atinsă astăzi este una importantă pentru noi şi este un nou reper al poveştii de succes pe care Tiguan o trăieşte la Wolfsburg"După implementarea cu succes a creşterii capacităţii de producţie la 1000 de unităţi, lucrăm în mod flexibil pentru a satisface cererile europene pentru acest model", a declarat Guido Mehlhoop, unul dintre şefii sindicatelor muncitorilor Volkswagen.

VW Tiguan se află în postura de lider al vânzărilor segmentului SUV din Germania, poziţie pe care se află încă de la lansarea sa, în 2007.

Modelul german a fost vândut la nivel mondial în 1.4 milioane de unităţi, cele mai importante pieţe pentru SUV-ul compact al celor de la Volkswagen fiind Europa, Rusia, SUA; China, Brazilia şi Australia. Pe lângă fabrica din Wolfsburg, Tiguan este construit şi la uzinele din Kaluga (Rusia) şi Shanghai (China).

via Volkswagen

Comentarii (5)

  • Calitatea se vinde intotdeauna bine. Tiguan e o mare reusita a VW. Bravo lor!
    26 13
  • ,,DEKRA comments

    The compact SUV is one of the best vehicles in the SUV class. The Tiguan is better than average in the assembly groups as well as at component level. It makes sense to cast a quick eye on the position of the headlights. ,,
    16 5
  • mda,poate aruncati un ochi pe vwforum si vedeti si reversul medaliei...ala mai putin placut(cu mult mai putin placut dupa parerea posesorilor)
    7 16
  • Nicio padure fara uscaturi. Poate ma insel, RR sau Bugatti nu au probleme, restul sunt fiare, probleme mai mici sau mai mari.
    9 5
  • Mai Jeane daca dupa tine vag sunt fiare inseamna ca restul marcilor auto in afara de cele de lux sunt fiare ruginite!Ai o logica si o gandire de fier:))
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru